Wpis z mikrobloga

@GastroAndrzej takie troche brandzlujace sie dziady. Na tych filmach z ktorych ciagna beke jest powiedziane jak zrobic pizze w domowych warunkach ktora jest robiona na styl wloskiej pizzy. Zaden typ co chce se zrobic pizze w domu nie bedzie sie spuszczal nad tym czy sol wsypana jest do maki albo czy zastonowano ser parmezan czy jakis tam inny twardy, bo dla kogos kto robi to w domu zeby zjesc pizze nie ma
@Podlaski_warmianin: niby tak, niby nie. Pierwszy gościu proponuje Ci ogromną ilość drożdży szkodliwą dla żołądka. A to ze względu na krótki czas wyrastania. Nie dość, że po pizzy będą problemy gastryczne to każdy amator będzie mieć problem z rwącą się pizzą ze względu na brak siatki glutenowej.
Drugi gościu dla przykładu mówi, że zrobił Napoletana Pizza, gdzie w ogóle jej nie przypomina, ani proces wyrabiania, ani wygląd - nic :D
Na