Wpis z mikrobloga

@NickciN: Pewnie 100 procent ludzi na keto "całe życie" jadło węgle.
Na początku może być ciężko, ale jeżeli ta dieta jest dla Ciebie i poczujesz się na niej lepiej, to wtedy przestajesz myśleć o tym w kategorii wyrzeczenia. Sprawdzić zawsze warto ;)
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 21
@NickciN: idziesz do sklepu i dociera do Ciebie, że w----------ś same węgle i kilogramy cukru. Na nowo trzeba w głowie przestawić sobie listę zakupów.
  • Odpowiedz
@noelo_cohelo cała reszta to wszystko co ma więcej niż 20g ww/100g, nauczyłem się po prostu czytać etykiety. Nawet popularne na keto masło orzechowe musiałem ograniczyć bo niestety bardzo je lubię, a nie dość że jest bardzo kaloryczne to jeszcze coś tam węgli jednak ma.
Jem owoce, tylko bardzo mało. Mam własne maliny, borówki amerykańskie i jabłka - tylko sęk w tym żeby nie jeść ich zbyt dużo. Ketoszarlotka z własnymi jabłkami
  • Odpowiedz
@NooB1980 woda z solą spoczko, tylko ze mną jest ten problem że wody używam też do robienia sobie kawy i jedzenia przy dłuższych wyjściach, a łatwiej jest do camelbaga wrzucić jedną miarkę izotonika niż pieprzyć się z kisielem który zostawi trudne do wyczyszczenia grudki.
Wtedy do butelek 2x 1,5l leci czysta woda kranówa do picia i gotowania i jest git.
  • Odpowiedz
@MojWlasciciel czytać etykiety... gorzej jak się mieszka z rodziną i żre to co oni serwują ;) (tak, wiem że mogę sobie przygotowywać wszystko sama, ale to za trudne, zwłaszcza że to są bardzo smaczne rzeczy)

z czego jest ketoszarlotka, z kalafiora? xd

długo już jesteś na tym?
  • Odpowiedz
@noelo_cohelo nikt Cię nie namawia do keto, jak pasuje Ci jedzenie gotowane przez rodzinę to ok.
Ja wybrałem keto bo lubię smażony boczek, jajecznicę i wołowinę( ͡° ͜ʖ ͡°)

Ciasto z mąki kokosowej albo migdałowej, jajek i masła z jablkami słodzone erytrolem¯_(ツ)_/¯
W internetach znajdziesz dużo przepisów.

A nawet nie wiem jak długo jestem na keto, półtorej roku pewnie +/-.
  • Odpowiedz
@NooB1980 do nawodnienia jest izotonik, jedna butelka na kawę i żarcie a jedna w zapasie, czyli do wypicia.
Nie mam problemów z odwodnieniem nawet na kilkudniowych wypadach.

Kisiel + camelbag to zly pomysł, trust me.
  • Odpowiedz