Wpis z mikrobloga

@mlyn-wodny: Wytłumaczy mi ktoś, niedzielnemu graczowi Heroes III który wraca do niego co średnio 2 lata pograć kilka kampani dlaczego:

Nie warto rushować kapitolu, żeby płynęło złoto?
Dlaczego najpierw zajmować kopalnie a potem surowce (zawsze brałem surowce, potem kopalnie, ale co za różnica?)
  • Odpowiedz
@Tami:
1. lepiej zainswestować w jednostki, żeby już od następnego mieć ich przyrost i można dzięki nim zrobić lepszą wczesną ekspansję mapy
2. bo jeśli zbierzemy surowiec przed kopalnią i wyczerpie się ruch to straci się ten przyrost surowca

Ale są to mało istotne na kampaniach bądź większości w singlu
  • Odpowiedz
Dlaczego najpierw zajmować kopalnie a potem surowce (zawsze brałem surowce, potem kopalnie, ale co za różnica?)

@Tami: surowce i tak prędzej czy później zbierzesz, dokładnie tyle samo,
a kopalnia przejęta choć dzień wcześniej to dodatkowe surowce.

@Tami: na starcie rozgrywki możesz więcej ugrać armią na mapie, niż zysk z kapitolu. Przy długich rozgrywkach warto, ale nie na samym starcie.
  • Odpowiedz
@mlyn-wodny: grając multi i oglądając wiele meczy, pod głęboką wątpliwość daje punkt że najpierw surowce, później kopalnie.
Jest to o wiele bardziej złożona kwestia :P
  • Odpowiedz

@Tami: nawet jak grasz pod złoto, to kapitol za bardzo nie ma sensu. Żeby kapitol miał sens trzeba grać naprawdę biedną mapę z jednym zamkiem. Nawet jak grasz biedną mapę to lepiej budować budynki do złota w kilku miastach, bo do kapitolu potrzebna jest cytadela i zamek, które są bezużyteczne jak nie wykupimy siedlisk (bo raszujemy kapitol) a swoje kosztują. Inna sprawa, że
  • Odpowiedz