Wpis z mikrobloga

P------o do reszty.

Zresztą jeżeli zostawiają gołą nazwę to na pewno pojawi się produkt "premium" z przyrostkiem TI jeszcze droższy.
  • Odpowiedz
  • 4
@Raa_V
@Raffael

Dla nas graczy nie ma to znaczenia. Hightend nvidii nigdy nie był dla szerokiego odbiorcy. To jest pokaz możliwości i kupią rolę tylko naprawdę zapalenie gracze. Tak jak teraz mało kto ma 2080ti. Czy to będzie kosztować 5k czy 7k to nie ma aż takiego znaczenia bo i tak jest to po za zasięgiem normalnych graczy.
Dla nas liczą się ceny 3060 i 3070 no w porywach 3080
  • Odpowiedz
  • 0
@Variv: Przy takiej cenie większość ludzi będzie miała po prostu nvidie w dupie.

@khurghan No tak jak ma teraz w dupie gtx 2080Ti.
Chyba że twierdzisz, że ktoś nie kupi 3060 bo 3090 będzie droga xD. - ale to dość karkołomna logika.
  • Odpowiedz
AMD nie wygra cena bo nie będzie mieć odpowiednika wydajnościowego dla gtx 3090.

@Variv: Jak będą mieć kartę, która uciągnie stabilne 60 klatek w 4K i 120 klatek 1440p (w najnowszych grach) w dobrej cenie, to nowatorskie rozwiązania nVidia (RT, DLSS) zejdą na drugi plan bo gier które z nich korzystają nadal nie ma zbyt wiele.
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@Variv: pamiętamy, że AMD robi obie konsole nowej generacji, więc RT w wydaniu dedykowanych CU na pewno trafi też na PC. Ale tak czy siak końcówka roku zapowiada się ciekawie.
  • Odpowiedz
RTX 3090 to następca RTX 2080Ti czy coś bliżej Titana

@Raffael: Pewnie coś pomiędzy.

Póki co plotka co do #nvidia RTX 3090, ale jeżeli się potwierdzi to #amd może wygrać ceną.

@Raffael: Takich kart nie kupuje się wyłącznie do grania, dla nas ważne są ceny 60, 70 i 80.
  • Odpowiedz
Takich kart nie kupuje się wyłącznie do grania, dla nas ważne są ceny 60, 70 i 80.

@Viscop: Niby tak, ale w sumie nie wiadomo jak do nazewnictwa podejdzie nVidia. RTX 3090 to na pewno nie będzie Titan, a dawno nie robili kart XX90. No nic, za dwa tygodnie się przekonamy.
  • Odpowiedz
Dla nas liczą się ceny 3060 i 3070 no w porywach 3080 dla zapaleńców.

@Variv: Dokładnie tak. Dajcie mi biedakowi 3060 do 2k, albo 2060 super za 1k bo szkoda mi wydawać więcej kasy :D
  • Odpowiedz
Dokładnie tak. Dajcie mi biedakowi 3060 do 2k, albo 2060 super za 1k bo szkoda mi wydawać więcej kasy :D

@Krs90: Ja obecnie mam gtx 1070. I tak niż droższego niż 3070 nie kupie. Takie są realia.

Więc cena jakiejś niszowej karty, - która nawet nie będzie miała konkurencji po stronie AMD i która jest pokazem możliwości nvidii mało mnie obchodzi.
  • Odpowiedz
@Raffael: te maksymalne karty to raczej nikt nie kupuje ze smiertelnikow, sam sie zastanawiam czy kupic 3070 czy 3080, jesli 3080 bedzie kosztowala w okolicach 3500zł to jestem w stanie kupic tylko pytanie co z tymi pinami do zasilania podobno mają miec niestandardowe duze wtyczki wiec poki co nie mozna skladac kompa, no i pytanie co z ryzenami nowymi bo dalej nie wiadomo kiedy mają wyjsc niby w tym roku
  • Odpowiedz
@niko444: Wtyczka jak wtyczka, 12 pinów to nie problem bo to 2x6 pinów. Wszystko rozbija się o obciążalność linii 12V dla danego zasilacza.

Co do ceny to ciężko powiedzieć, gdyby karta miała te 50% wydajności więcej niż 1080Ti to może bym te 3k jakoś wysupłał i czy to będzie nVidia czy AMD mało mnie to obchodzi.
  • Odpowiedz