Wpis z mikrobloga

Nie dajcie sie wyleszczyc grubasowi na Biomedzie!! Nie słuchajcie tych trolli naganiajacych na spadki!! C/Z 400zl i kapitalizacja 2mld zł to normalna sprawa nawet jeżeli zysków masz tyle co Biedronka w Pcimiu. To the moon na 400zl
#forumbankier
#gielda
  • 10
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Khaine: Przecież tutaj się kręcą gigantyczne kółka. Okazja życia. Ktoś podbija kurs, sprzedaje, znowu zbija. Obroty duże bo i więksi gracze wiedzą, że taka okazja do kręcenia kółek się nie powtórzy. Już nie pierwszy raz to robią, a wy dalej bronicie Biomedu xD
  • Odpowiedz
@ktosiex: No, a jakby w razie się okazało za jakiś czas że lek działa i jest bezpieczny, a Biomed może opylać licencje na produkcję za miliardy (bo to raczej o to tu chodzi niż o samą produkcję i sprzedaż) to zamilkniecie na tagu i będziecie udawać że nigdy na temat Biomedu się nie wypowiadaliście.

Ja wiem, że to jest wszystko "w razie gdyby" i może się w-----ć na pysk z
  • Odpowiedz
@ObiektywnyKomentarz: Dlatego nikt ci nie każe kupować całego wagonu dla siebie, tylko chociaż zarezerwować z 1-2 miejsca siedzące aby w razie czegoś coś uszczknąć nie ryzykując wiele. Jak ktoś wchodzi all-in w coś co może eksplodować o jeszcze kilkaset % ale z prawdopodobieństwem 5-20% to jest jebnięty.
  • Odpowiedz
@Khaine: O jakiej licencji mowa? Produkcja leku na osoczu nie jest zdaje się opatentowana przez biomed w żaden sposób. Mają jakiś patent na technologię pozyskiwania konkretną metodą trombiny z osocza krów. Ale są zapewne inne metody na to. Co w danej licencji by się znajdowało? Maszyny? Sam wzór chemiczny leku (który raczej jest mieszaniną a nie substancją konkretną)?

Możesz mnie uznać za peronowicza czy co - bo nie kupiłem ani
  • Odpowiedz
@Khaine: No dobra, nie przeczę, że będą produkować. Ale jeżeli będą w stanie wyprodukować 30k dawek w 2021 jak prezes powiedział, to nawet jakby dawka kosztowała 1k pln, to mają przychód tylko 30M pln za 2021 z tego. A to, że robią to pierwsi nie oznacza, że więksi nie wyprzedzą ich w skali tej produkcji bardzo szybko.
  • Odpowiedz