Aktywne Wpisy
![hehehhhehe](https://wykop.pl/cdn/c3397992/hehehhhehe_ZDt0dr8hY7,q60.jpg)
hehehhhehe +100
Dobra, w wieku 30 lat wypaliłem się z IT. Nie chce już widzieć na oczy tego syfu i #!$%@?ć na takie #!$%@? tematy co po byle jakiej analizie gówno mnie obchodzą. Co mnie ma obchodzić wynik jakiejś funkcji albo dowieziony sprint - ja #!$%@? jakim przegrywem przez ostatnie 7 lat się było, że człowiek się tym przejmował. Nawet pieniądze mnie nie radują. Czym się zająć? Jakieś pomysły? Jaka odskocznia na kilka lat
![kaen89](https://wykop.pl/cdn/c0834752/db918d1aebec57e8e23b262d5382c394bc2c4085189c5ffe9cb8cb2c821017ed,q60.jpg)
kaen89 +571
Nasze dziecko boi się zasnąć... Nie boi się potworów spod łóżka, boi się, że zabraknie mu oddechu... jesteśmy zrozpaczeni.
Udaliśmy się z Olafkiem do terapeuty oddechu, okazało się, że musieliśmy zakupić piktoflometr (badający przepływ powietrza z płuc) i urządzenie do wzmacniania mięśni oddechowych.
Musimy zwiększyć powierzchnię wymiany gazowej u Olafka, ponieważ aktualnie boi się zasypiać...
Olaf cierpi na Dystrofię Mięśniową Duchenne’a, jego mięśnie z każdym dniem zanikają. Rok temu w USA wprowadzono
Udaliśmy się z Olafkiem do terapeuty oddechu, okazało się, że musieliśmy zakupić piktoflometr (badający przepływ powietrza z płuc) i urządzenie do wzmacniania mięśni oddechowych.
Musimy zwiększyć powierzchnię wymiany gazowej u Olafka, ponieważ aktualnie boi się zasypiać...
Olaf cierpi na Dystrofię Mięśniową Duchenne’a, jego mięśnie z każdym dniem zanikają. Rok temu w USA wprowadzono
![kaen89 - Nasze dziecko boi się zasnąć... Nie boi się potworów spod łóżka, boi się, że...](https://wykop.pl/cdn/c3201142/3faa5bc139ab76ff46ae1222983b13b5211a4650f76cd9c1b1511a011d2d37d7,w150.jpg)
źródło: FB_IMG_1718691313336
Pobierz
W polskiej kuchni jedyne, czym jako tako można się pochwalić, to ŚLĄSKI żur. Bo to faktycznie dziwaczna, nieoczywista dla innych kultur zupa. Ale wszystkie inne "delikatesy"?
Kotlet w panierce, obrane #!$%@? ziemniaki z wody, jakaś najbardziej podstawowa sałatka czy surówka. Żenada.
Rosół to #!$%@? woda z tłuszczem z kury. Buliony są w każdej kuchni, porównajcie sobie polacki rosół do np. ramenu. Przecież to jest jak porównanie poloneza z lambo.
A najbardziej zawsze zdycham od posyrwania się nad pierogami. Ja #!$%@?. Uuuu polskie pierogi, takie najlepsze. Nie dość, że nazywają się RUSKIE, to jeszcze dosłownie KAŻDE inne pierogi są lepsze od polackich: wietnamskie, chińskie, gruzińskie - #!$%@? spróbujcie chinkali. To są pierogi.
No i przyprawy - ja #!$%@?ę. W kuchni śródziemnomorskiej czy azjatyckiej mamy różne ziółka, ciekawe mieszanki, zabawy mieszankami smaków słodkich i kwaśnych, ostrych. W polackiej kuchni jest #!$%@? sól, pieprz i kucharek.
#!$%@?ę polską kuchnią, gardzę, tfu.
#kuchnia #gotowanie #oswiadczenie #heheszki
źródło: comment_1597690312VcyaI2ijxEFiyEEainy6Oy.jpg
Pobierz@ryba_twojej_mieczty: I mądrze mówisz. Nieznajomość tego, co mamy. Dodatkowo nieznajomość historii jedzenia. Z zup zapomniałeś o czerninie! Co do samego drobiu warto pochylić się nad gęsiną. Dobrze zrobiona gęś przyćmi nie jedno "wykwintne" danie kuchni śródziemnomorskiej, zwłaszcza włoskiej. Jeżeli chodzi o ryby, to tak jak już napisałeś, jesiotr. Dodatkowo sandacz, szczupak czy lin. Z tym, że nie wrzucone na patelkę
Jeśli @Tyrande: 100 % racji
@maad: Pierogi przyszły do nas z
Popieram, pierogi z grzybami i kapustą oraz grzybowa (u innych barszcz) to na pewno hit polskiej kuchni. Poza tym również kiszonki, bigos, chłodnik i mizeria, niektóre
@justkilling no to dawaj coś dobrego w Krakowie, chętnie spróbuję dobrej polskiej kuchni
@zasadzka01 Nie denerwuj się, chciałem trochę pogównoburzyć, a to dobry temat do tego, jak widać.
Dealujcie z tym, że krytyka wobec powszechnej polskiej kuchni nie musi oznaczać, że nie jadłem polskich cudawianek. Rzecz w tym, że nikt w Polsce nie je polskich
Komentarz usunięty przez autora
A tak przy okazji, to serio...
źródło: comment_1597753090Zh405YUwdCdA3w5FS4nPMC.jpg
PobierzKomentarz usunięty przez autora
@Abaddon84:
Kolejny amator. Ramen wziął swoją nazwę od klusek ;) które rzeczywiście są czymś rzadko spotykanym. Natomiast polski rosół ma przewagę warzyw, ziół i przypraw w przeciwieństwie do wody z kości i sosu sojowego który wrzucają do wszystkiego xDDDDDD zabierz japończykom sos sojowy
Komentarz usunięty przez autora