Aktywne Wpisy
Zawiera treści 18+
Ta treść została oznaczona jako materiał kontrowersyjny lub dla dorosłych.
![ArchDelux](https://wykop.pl/cdn/c0834752/853a81a0651f7cfbb38f0dcafcbc3a656ce7074ee8a5a7546faf7d813f55966f,q60.jpg)
ArchDelux +4
![ArchDelux - Co to jest to czarne wystające obok portów USB-C?
#motoryzacja #kiciochp...](https://wykop.pl/cdn/c3201142/24222a2ae590260ce82be81f223f4102db830be553f5ceadd28b48583448e5ac,w150.jpg)
źródło: temp_file6951102602689446011
PobierzSkopiuj link
Skopiuj linkTa treść została oznaczona jako materiał kontrowersyjny lub dla dorosłych.
źródło: temp_file6951102602689446011
PobierzWykop.pl
W polskiej kuchni jedyne, czym jako tako można się pochwalić, to ŚLĄSKI żur. Bo to faktycznie dziwaczna, nieoczywista dla innych kultur zupa. Ale wszystkie inne "delikatesy"?
Kotlet w panierce, obrane #!$%@? ziemniaki z wody, jakaś najbardziej podstawowa sałatka czy surówka. Żenada.
Rosół to #!$%@? woda z tłuszczem z kury. Buliony są w każdej kuchni, porównajcie sobie polacki rosół do np. ramenu. Przecież to jest jak porównanie poloneza z lambo.
A najbardziej zawsze zdycham od posyrwania się nad pierogami. Ja #!$%@?. Uuuu polskie pierogi, takie najlepsze. Nie dość, że nazywają się RUSKIE, to jeszcze dosłownie KAŻDE inne pierogi są lepsze od polackich: wietnamskie, chińskie, gruzińskie - #!$%@? spróbujcie chinkali. To są pierogi.
No i przyprawy - ja #!$%@?ę. W kuchni śródziemnomorskiej czy azjatyckiej mamy różne ziółka, ciekawe mieszanki, zabawy mieszankami smaków słodkich i kwaśnych, ostrych. W polackiej kuchni jest #!$%@? sól, pieprz i kucharek.
#!$%@?ę polską kuchnią, gardzę, tfu.
#kuchnia #gotowanie #oswiadczenie #heheszki
źródło: comment_1597690312VcyaI2ijxEFiyEEainy6Oy.jpg
Pobierzźródło: comment_1597709921ViKmsshSJ9npeXIRMYrt7x.jpg
Pobierzi co?
@Abaddon84: Zawszę zastanawiało mnie jedzenie bazy pod zupę/sos z makaronem, już smaczniej zrobić z tego pomidorową czy inną zupę.
Ziomek, co ty jesz xD
Wigilijne pierogi z kapustą i grzybami i do tego barszcz czerwony.
Tam masz wszystko czego chcesz, wygląd, oryginalność, smak. Prostota i efektowność.
To o czym piszesz to faktycznie #!$%@? i scheda po latach PRLu, który skutecznie wybił nie tylko polską inteligencję ale i prawdziwą kuchnię, do której wiele miejsc teraz powoli wraca. Przestudiuj polską kuchnię choćby 20-lecia międzywojennego. Oczywiście jak wszystko jest kwestią gustu ale obiektywnie uważam,
@Abaddon84: W naszej kuchni nie chodzi o to, że jest prosta w wykonaniu tylko jakość składników które używamy i sposób przygotowania składników do potraw to majstersztyk.
@Abaddon84: Ja tam lubię pierogi ruskie, ale w sumie tu masz rację (ಠ‸ಠ)