Wpis z mikrobloga

Polska kuchnia jest żenująca. Za każdym razem, gdy słyszę, jak jakiś spierdox twierdzi, że hurr nie ma nic lepszego niż rosołek i kotlecik durr, to prukam.
W polskiej kuchni jedyne, czym jako tako można się pochwalić, to ŚLĄSKI żur. Bo to faktycznie dziwaczna, nieoczywista dla innych kultur zupa. Ale wszystkie inne "delikatesy"?
Kotlet w panierce, obrane #!$%@? ziemniaki z wody, jakaś najbardziej podstawowa sałatka czy surówka. Żenada.
Rosół to #!$%@? woda z tłuszczem z kury. Buliony są w każdej kuchni, porównajcie sobie polacki rosół do np. ramenu. Przecież to jest jak porównanie poloneza z lambo.
A najbardziej zawsze zdycham od posyrwania się nad pierogami. Ja #!$%@?. Uuuu polskie pierogi, takie najlepsze. Nie dość, że nazywają się RUSKIE, to jeszcze dosłownie KAŻDE inne pierogi są lepsze od polackich: wietnamskie, chińskie, gruzińskie - #!$%@? spróbujcie chinkali. To są pierogi.
No i przyprawy - ja #!$%@?ę. W kuchni śródziemnomorskiej czy azjatyckiej mamy różne ziółka, ciekawe mieszanki, zabawy mieszankami smaków słodkich i kwaśnych, ostrych. W polackiej kuchni jest #!$%@? sól, pieprz i kucharek.
#!$%@?ę polską kuchnią, gardzę, tfu.

#kuchnia #gotowanie #oswiadczenie #heheszki
Pobierz Abaddon84 - Polska kuchnia jest żenująca. Za każdym razem, gdy słyszę, jak jakiś spie...
źródło: comment_1597690312VcyaI2ijxEFiyEEainy6Oy.jpg
  • 129
@Abaddon84: Kuchnia ma to do siebie że się przenika, łączy, miesza, żur mają też Litwini Białorusini, co najwyżej możemy spotkać regionalne wariacje że (przykład zmyślony) żur w Polsce je się z ziemniakami a na Ukrainie z Kapustą, ewentualnie dana potrawa wybiła się z pewnego regionu i się kojarzy paella z Walencją, Pizza z Neapolem, czy jakiś tort z Wiednień, kuchnię Polską ubzdurały sobie Polaczki konserwaczki, tak jak kebab występuje w połowie
@Abaddon84: Po pierwsze to co teraz uznaje się za polską kuchnie nie ma nic wspólnego z polską kuchnią. To jest najtańszy syf z stołówki przyzakładowej dla niepoznaki przez komunistów nazwany kuchnia polską. Jak ktoś to lubi to jest czysty resentyment.

Po drugie kuchnia Szwedzka jest 100x gorsza nawet od tej stolowkowej wersji kuchni Polskiej. Też wszystko z ziemniakami, tylko oni jedzą je niedogotowane. Często dania a'la kuchnia włoska, które zawsze koncertowo
@Abaddon84 może po prostu nie umiesz gotować. Dobry rosół gotuje się z kilku rodzajów mięsa kilka godzin a nie z kostki rosołowej. Pomidorowa, żurek, kapuśniak wymiataja. To samo np.gołąbki (kilka rodzajów farszu), bigos, dziczyzna, drób faszerowany np.pęczakiem. #!$%@? się do przypraw nie komentuję nawet (świeży cząber, tymianek, czosnek niedźwiedzi, pokrzywa).