Wpis z mikrobloga

Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
  • 30
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

via Wykop Mobilny (Android)
  • 66
@Blindshot: cholera, może ogłoszę, że jestem Żaklin i jestem kobietą. Z brodą. I kompletem męskich narządów. I męskim głosem. I używającym męskich zaimków, nie mającym w planach żadnej operwcji ani terapiii hormonalnej, ale jednak 100% kobietą.
  • Odpowiedz
@Pantokrator skoro czuje się lepiej jako osoba identyfikująca się innej płci to kto mu broni? Właśnie przez to że mówi o tym otwarcie jest bohaterem. Wiem że to jest dla większości jak i dla mnie bardzo dziwne no ale każdy ma wolna wolę i ma prawo robić to co mu się podoba o ile nie działa na szkodę innym osobom.
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 6
@Huncwot_Kermit: ja jestem heksadecymalny dla przykładu.
A Michau to zwykły chłop. Ja na niego nie będę mówił Margot, bo tak się nie nazywa, a to, że by chciał się tak nazywać? Nie jestem jego kumplem i nie zależy mi na tym, by "było mu miło", szczególnie, że nie udziela się w tym wątku.
  • Odpowiedz
@Pantokrator: Muszę cię zasmucić, ale transpłciowość już od dawna nie jest chorobą psychiczną, a smutną „przypadłością”, z którą muszą mierzyć się niektórzy ludzie, a przez gadanie tego typu ponad połowa ludzi LGBT ma myśli samobójcze
  • Odpowiedz
@kompek: Nie wiem skąd masz informacje na temat owych "zaburzeń" skoro samo WHO podaje, że transpłciowość to nie choroba, kolejny raz powtarzam, że Margot to osoba niebinarna, czyli osoba, która nie identyfikuje się z żadną płcią
  • Odpowiedz
@Huncwot_Kermit:

Poza tym sama Margot jest osobą niebinarną

Nie, Michau twierdzi, że jest babą, bo ma parcie na szkło i to jest teraz w modzie. Tyle wiemy i nie powinniśmy na tej podstawie wyciągać żadnych korzystnych dla Michaua
  • Odpowiedz
osoba, która nie identyfikuje się z żadną płcią

@Huncwot_Kermit: No zaraz, przecież podobno płci jest kilkadziesiąt, to jak może się nie identyfikować z żadną? No i zdecydujcie się w końcu na jedną wersję, bo co chwilę widzę zmianę narracji pomiędzy kobietą a osobą heksadecymalną.
  • Odpowiedz