Wpis z mikrobloga

dzisiaj po raz pierwszy coś mi ukradli. Jak ja nienawidzę złodziei. Zostawiłem rower przypięty do stojaka pod pracą. Wychodzę z biura i po prostu nie ma. Jakiś p--------y c--j przy samym wejściu do biurowca, przy dużym skrzyżowaniu upiłował zabezpieczenie i sobie odjechał i pewnie nikt nawet mu nie zwrócił uwagi. Oby dostał raka.. :/

Rower w zasadzie nowy. Kupiony niedawno. Zrobiłem nim może z 20km. Średnia półka cenowa. Zazwyczaj jażdże samochodem, ale dziś mnie tknęło, by przejechać sie rowerem, bo mam blisko, tak zdrowo, ekologicznie i generalnie ładna pogoda. No to sobie pojeździłem.
#warszawa #rower #zlodzieje #zalesie
  • 28
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@odi: pewno ateista bo katolikom nie wolno kraść.

Dookoło pewno w c--j kamer, czujników, chujów-mujów i ludzi i oczywiście nic się pewnie nie nagrało i nic nie znajdziesz. Nie wiem w ogóle czy jest sens na milicje iść.
  • Odpowiedz
@damian_co_dalej: niestety c-----e. Kosztowało ok. 50 zł. Linka metalowa w izolacji gumowej z zaciskanym mechanizmem na drobny kluczyk. Nawet nie pamiętam firmy z "resztek" złodziej nie zostawił. Tych rowerów stało tam z 20. Moje zabezpieczenie pewnie najłatwiejsze było do sforsowania.
  • Odpowiedz
@beer_man: pewnie są. Stojaki oddalone jakieś 20 m od wejścia do biura, gdzie kojarzę kamerę. Będzie widać pewnie postać o kształcie zbliżonym do człowieka i tyle. Plus, że teraz można nosić maski z racji covid i twarz nie do rozpoznania. Nawet nie chce mi się podejmować tego trudu, bo wiem, że daremny.
  • Odpowiedz
@odi wystarczyłby u-lock tańszy, niż ta linka i na sam widok takiego zabezpieczenia złodziej by sobie odpuścił. Są lepsze i gorsze u-locki, ale większość i tak wymaga użycia piły elektrycznej. Linka puszcza pod tanimi nożycami ogrodowymi. Dużo tam gumy, a metalu mało.
  • Odpowiedz
Linka metalowa w izolacji gumowej z zaciskanym mechanizmem na drobny kluczyk.

@odi: niestety, linki maja to do siebie, że są zwinięte z wielu małych linek, i dobrze gniotąc można, nitka po nitce, przeciąć takie coś kombinerkami. Znośnego u-locka można kupić za 50zł, ważne, żeby nie miał tego głupiego klucza z okrągłą główką, bo one dają się otworzyć siłowo.
  • Odpowiedz