Aktywne Wpisy

kamil-tumuletz +390
„Polish jokes” to gotowy tytuł na dokument o tym, jak w Polsce przez trzy dekady wbijano ludziom do głowy, że trzeba się „cieszyć z roboty za grosze, bo inaczej gospodarka padnie”.
To jest groteskowy paradoks:
– państwo dogania Zachód wskaźnikami PKB,
– młodzi masowo emigrują, bo tutaj nie da się żyć za pensję,
– a w dyskusjach o podwyżce minimalnej wciąż dominuje retoryka januszexu: „jak podniesiecie, to ja zamknę firmę, bo się nie opłaca”.
To jest groteskowy paradoks:
– państwo dogania Zachód wskaźnikami PKB,
– młodzi masowo emigrują, bo tutaj nie da się żyć za pensję,
– a w dyskusjach o podwyżce minimalnej wciąż dominuje retoryka januszexu: „jak podniesiecie, to ja zamknę firmę, bo się nie opłaca”.
źródło: Zdjęcie z biblioteki
Pobierz
rales +1591
ZAPLUSUJ TEN WPIS, A ZAWOŁAM CIĘ ZA 7 LAT
Tak aktualnie prezentuje się najdroższa 11. (wg transfermarkt) zawodników mających nie więcej niż 18 lat.
Zobaczymy za 7 lat, gdy chłopaki będą mieli po 25 lat, ilu zrobiło wielką karierę, z ilu wyrosły Bojany, a ilu przepadło w zawodowym futbolu.
Trochę
Tak aktualnie prezentuje się najdroższa 11. (wg transfermarkt) zawodników mających nie więcej niż 18 lat.
Zobaczymy za 7 lat, gdy chłopaki będą mieli po 25 lat, ilu zrobiło wielką karierę, z ilu wyrosły Bojany, a ilu przepadło w zawodowym futbolu.
Trochę
źródło: Screenshot(16)
Pobierz

2. Masz mało portów, to zaopatrz się w dongle z wejściem hdmi
3. Podłącz monitor
4. Utrac wifi
5. Odłącz monitor i odzyskaj internet
6. Poczytaj rady
7. Weź obklej folia aluminiowa wtyczkę i kabel hdmi
8. Internet i monitor działa
9. Brak profitu
10. Apple jest emejzing
#apple #heheszki #zalesie
źródło: comment_1596106369tacN1OPX8q9JNAejf6JyHd.jpg
Pobierz-hdmi
-lan
-3*usb
-microusb
źródło: comment_1596108648Lz9vcL28mvsqf0FRl1JvrD.jpg
PobierzJedno powiedzenie, całkiem popularne, wielkie szkoły i studia, dostępny internet, a ludzie mają problem poprawnie go zapisać...
@spoli2003: pierwszy wynik z reddita:
Ale jeszcze pogrzebie bo jestem ciekawy
https://pl.wikipedia.org/wiki/Kompatybilno%C5%9B%C4%87_elektromagnetyczna