Wpis z mikrobloga

Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
  • 100
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Ja do typa napisałem na "PRIW", że zrobię mu taką stronę za darmo bo się uczę i zawsze to wyzwanie jakieś.

@kodecss: sory, no ale sam sobie jesteś winien
  • Odpowiedz
@kodecss: Twoja sprawa, że robisz calkowicie za darmo, nawet jak się uczysz. Natomiast mnie osobiście wkurza to w mojej branży, jak goście robią coś po granicy opłacalności. Dla mnie to psucie rynku.
No ale wolny kraj, chcesz robić za darmo, to rób.
  • Odpowiedz
@kodecss: to nie bierz rzeczy z którymi sobie nie poradzisz. Potem jak komuś za najprostszą stronkę krzykniesz 4k to Ci odpowie, że p------o, bo są ludzie którzy za 300zł to zrobią. Nie psuj rynku.
  • Odpowiedz
@kodecss: W mojej branży są goście co robią za 50% stawki tego, co ja biorę. I jeszcze nie liczą dojazdu do klienta co jest według mnie standardem. Irytuje mnie to, nie dlatego, że odbierają mi potencjalnych klientów, ale że zwyczajnie psują rynek i robią po kosztach tylko na paliwo i opłaty. A potem ja słucham czego tak drogo, bo tamten by mu zrobił usługę za "xxxx mniej" - choć gość
  • Odpowiedz
Nigdy nic za darmo.

@taju:

@kodecss:
sorry, malym stowarzyszeniom itp robilem za darmo. po rekach mnie calowali. moze to jest rozwiazanie dla ciebie? pogoogluj stowarzyszenia, kluby, szkoly, cokolwiek (byle nie firmy) w okolicy i jesli maja badziewne strony - zaproponuj im lepsze. Ale z gory ustal warunki, jak w prawdziwym projekcie: tyle a tyle poprawek, takie a takie terminy odpowiedzi itp. Przy okazji ogarniesz zarzadzanie projektem i gadke
  • Odpowiedz
@taju: Robiłem kiedyś stronę dla stowarzyszenia - dwa lata później usłyszałem, że to moja wina, ze na skrzynce są wirusy. Bo jak była wcześniejsza strona - to z mailami wszystko było ok.
  • Odpowiedz
@kodecss: na przyszłość żeby zrobić a się nie narobić

1. Wywiad
2. Zatwierdzenie brandingu i czcionek - zatwierdź w piśmie
3. Wireframing - zatwierdz w piśmie
4. Mock up - zatwierdź w piśmie
5. Dopiero buduj w html/css/js
  • Odpowiedz
@kodecss: Nie słuchaj tych, co mówią, że psujesz rynek - nie psujesz. Swoją ofertą trafiasz w sektor "jak najtaniej". Nie każdy klient szuka najtańszej oferty. Są tacy, dla których strona za 5000 to podejrzanie mało, będą szukać kogoś droższego.

Odpowiedzialność za to, co się stało, jest Twoja. To Ty nie masz procesu, żeby zebrać wymagania i zbadać potrzeby klienta. To trochę tak, jakby lekarz nie ogarniał, więc pacjent zaczął mu
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@kodecss: to byś sobie nie poradził i tyle tak jak w usterce przychodzą fachowcy, którzy spieprzają najprostsze zlecenia tak ty spieprzylbys stronę u typ co najwyżej by ci stawki nie zapłacił (albo negocjował) jak już chcesz się bawić to rób strony dla siebie i umieszczaj w portfolio.
  • Odpowiedz