Wpis z mikrobloga

Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
  • 100
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

PS. moja strona internetowa zle formatuje sie na komorkach. Jakos z tym zyje, bo nie jest to glowna droga komunikacji - 90% ruchu i tak przychodzi z komputerow stacjonarnych albo tabletow, ale jakbys chcial sie z tym zmierzyc, to masz bezkonflikotwego klienta i chetnie zostawie ci pozytywna opinie, jesli sobie poradzisz z formatowaniem na komorkach gotowej strony.
  • Odpowiedz
A co do psucia rynku, to nie uwazam, by klient, ktory szuka zleceniobiorcy za stowke, albo za darmo byl w ogole potencjalnym klientem dla firm, ktore robia za dwa tysiaki, czy za dziesiec.

@dzikireks: niby tak, ale jak nie znajdzie frajera za darmo, to pomyśli czy może faktycznie klikanie w kąkuter jest coś warte i chociaż jakiś freelancer student sobie zarobi te 500 za stronkę na szablonie ( ͡°
  • Odpowiedz
@Eredin: nie, wtedy raczej znajdzie Pajeeta, ktory zrobi za piec dolarow, albo wreczy uzyje piracony szablon i da siostrzencowi do przerobek.

Podobne zjawisko jest z tzw "piractwem" filmow, czy muzyki. Producenci chetnie podaja jakie to straty przez to poniesli, podczas gdy prawda jest taka, ze wiekszosc i tak nie poszlaby do kina na ich film, czy nie posluchala albumu, gdyby nie bylo go za darmo w internecie. Straty te jesli
  • Odpowiedz
@kodecss no to teraz wiesz, że nauka webdevu czy webdesignu to nie tylko kodowanie czy obsługa PS, ale również, a może przede wszystkim nauka współpracy z klientem. Takie sytuacje to codzienność grafików, "developerów" i innych usługodawców w świecie IT. Co mądrzejszy i bardziej ogarnięty ucieka do korpo, bo tam przynajmniej płacą za godzinę i to dobrze płacą i jak ktoś chce poprawki to się je robi, ale za kasę, nie za
  • Odpowiedz
@kodecss: sam jesteś sobie winien. NIKT (przesadzam) nie szanuje ludzi, którzy robią coś za darmo. niestety. albo się cenisz i ktoś to docenia za pomocą $$$, albo wygląda to tak jak piszesz. nie zastanowiło Cię dlaczego trafiłeś na takiego Janusza? a na kogo miałeś trafić? czy ktoś rozsądny, myślący o swoim biznesie poważnie NAPRAWDĘ robi licytację na stronę domową? nie.

z jednej strony to nauczka dla Ciebie. z drugiej tak
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 11
@kodecss: a nie myślałeś, żeby coś facetowi odpalić za to, że sprawdza Twoje błędy i traci czas na Twoją naukę?
  • Odpowiedz
Ja do typa napisałem na "PRIW", że zrobię mu taką stronę za darmo bo się uczę i zawsze to wyzwanie jakieś.

@Andrzejek13: tu już zrozumiałem jak to się skończy :D

Też miałem jednego takiego typa co "na żywo" mu budowałem stronę. Potem jak zobaczył na rozliczeniu godzinowym "zmiana strony głównej" x15 to się oburzył, bo obiecałem mu 1200 PLN. Tak, taka średnio cena za stronkę, pod warunkiem, że klient nie
  • Odpowiedz
DOBRA SKOŃCZMY JUŻ TEN TEMAT BO TO JEST ŻAŁOSNE W CIUL.
1 NIE TO NIE BYŁ BEIT
2 NAPISAŁEM TYPOWI, ŻE JUŻ WIĘCEJ NIE MAM ZAMIARU POPRAWIĆ, WIĘC ALBO W TAKIM STANIE JAKIM JEST WRZUCAM NA SERWER ALBO NIECH SOBIE SZUKA KOGOŚ INNEGO.
3 NASTĘPNE PROJEKTY BĘDĘ SOBIE ROBIŁ DO SZUFLADY CHYBA ŻE TRAFIE NA JAKĄŚ ORGANIZACJĘ ALBO 5 LIGOWY KLUB SPORTOWY.

Tyle w temacie, każdy kolejny komentarz usuwam.
  • Odpowiedz