Wpis z mikrobloga

Halo #programowanie #programy
Jest jakiś program, albo jest jakiś poradnik dla debili (czyt. nie programistów) na temat napisania prostego programu, który zliczałby ilość klikniętych przycisków z możliwością zrestartowania i liczenia od 0?

Chodzi mi o to, żeby np. można sobie ustawić np. Z-X-C i B-N-M (albo jakiekolwiek inne klawisze) i po każdym kliknięciu pokazywałoby ile już zostało kliknięte?

Wydaje mi się, że to jest proste jak drut, rodem z ćwiczeń dla programistów na pierwszym roku, ale dla laików, którzy o programowaniu wiedzą tyle, że istnieje i się coś tam klika w kąkuter (czyt. ja), to dużo ( ͡° ͜ʖ ͡°)

Po co mi to?
Mam w pracy zrobić analizę materiału filmowego i mam 6 "typów" ludzi do przeliczenia. Materiału jest 18h, robienie kresek na kartce jest może i 100x prostsze, ale mam wrażenie, że ten materiał mógłbym obejrzeć na 2x prędkości i zrobić to 2x szybciej.

#pytaniedoeksperta
  • 12
@MlodyWilk: o #!$%@?, chyba się nada
Dzięki bardzo!

@passage: Ten też okej, ale na telefon, a mi najlepiej by działało na komputerze

@Colek: Już się kontaktuję na PW ( ͡° ͜ʖ ͡°)

Teraz tak sobie uświadomiłem, że mogłem to zrobić nawet w wordzie, potem po prostu zrobić ctrl+f [literka] i zobaczyć ile ich jest
Może i nie umiem programować, ale umiem kombinować ( ͡°