Wpis z mikrobloga

@Yasuo P---------e biednych dla połechtania sobie ego i poczucia się lepiej. Tak samo: "A inni mają gorzej" - nie ma gorszego tekstu dla biedaków i s----------a dziecku podejścia do finansów
  • Odpowiedz
@Magmie: pieniądze to tylko droga, skladnik albo kapitał do osiagnięcia szczęścia. Jak jesteś s---------y to możesz mieć miliony i być nieszczęśliwy, a z drugiej strony jak nie jesteś s---------y to mozesz miec malo i być zajebiście szczęśliwy. Tak wiec w sumie pieniądze szczęścia nie dają tylko są drogą do szczęścia nie wszystkich ludzi.
  • Odpowiedz
@Yasuo: to popatrz na te zdjęcia, dom z basenem, jakieś samochody, łódka i hamak. Wszystko to można kupić za pieniądze ale wszystko to służy do odpoczynku, prokrastynacji. Kiedy ktoś ma takie marzenia i w końcu je spełni zarabiając mnóstwo kasy, po chwili euforii okazuje się że w sumie to nic nie zmienia, nadal jest znudzony i przygnębiony tylko mu wygodniej i cieplej, a w sumie to wcześniej przynajmniej miał jakieś
  • Odpowiedz
@Yasuo: przecież to prawda. Trzeba mieć kasę na to, żeby mieć ładne miejsce do mieszkania, leczenie, jedzonko, czasem rozrywki, podróże.

Po ch mi 5 gwiazdkowy hotel jak lubię np. mieszkania z airbnb z ładnym widokiem? Mam bardzo ładne ubrania, jakbym dała za takie same 20x więcej z lepszą metka co to zmieni? Auto - dobra tu nie kupisz tańszej wersji, ale czy serio muszę tym szpanować? Ja tam się naoogladalam
  • Odpowiedz
@ruok:

Tak więc jakbyś dał mi kartę z nieograniczoną ilością kasy, ale za to zagwarantował, że nigdy nie zobaczę ukochanej osoby to nawet bym się nie zastanawiała.

Ja też podjąłbym decyzję bez wahania, ale chyba poszlibyśmy w innym kierunku xD
  • Odpowiedz