Wpis z mikrobloga

Ma ktoś może Logitech G305 Lightspeed jakoś dłużej i jest w stanie sie wypowiedzieć coś o niej, bo większość filmików na yt to recenzje po krótkim czasie to nie ma co z nich wyciągać wniosków. Aktualnie mam Rival 110 na podkładce qck+. Najbardziej w tym rivalu denerwują mnie boki z tymi kropkami "antypoślizgowymi", które powodują pewien dyskomfort ze względu na mój chwyt (claw grip z mono zgiętymi palcami na lpm i ppm i mocno dociskam boki myszki). Małem okazję przez chwilę potrzymać G102 ale niestety nie dane mi było pograć, jednak kształt bardziej zgrywał mi się z ręką dlatego patrzę na tego G305 (mam już dość kabla od myszki).
Jakie problemy i wady ma ten G305? Używacie jakichś modów np. adapter baterii albo lekka obudowa (honeycomb)? Ile wytrzymuje bateria i jakiej używacie?

#logitech #steelseries #csgo #warzone #valorant
  • 16
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Za duża i profilowana, nie dla mnie. Potrzebuje symetrycznej i małej myszki, najlepszy kształt jaki kiedykolwiek powstał to kinzu. Nic mi tak dobrze nie leżało w dłoni jak kinzu v2.
  • Odpowiedz
@daniel1173: mam, używałem jej jakoś przez rok. Większych problemów i wad nie stwierdziłem. Z mniejszych dosyć lekko działające przyciski (łatwo wcisnąć je przypadkowo, ale można się przyzwyczaić) i to, że na domyślnej baterii (AA) jest źle wyważona i trochę ciężka. Ja używałem baterii alkalicznych AAA (bez adaptera, zamiast niego trochę folii aluminiowej) i było dużo lepiej, jedna wystarczała na jakieś 4 tygodnie. Z takich pierdół to jeszcze ścierające się logo
  • Odpowiedz
@totmes: z tego co słyszałem to najlepiej używać baterie litowe, najlżejsze i żywotność najlepsza (3 miesiące podobno bez problemu). Co do ścierania, moja stara kinzu v2 wygląda jakby ją papierem ściernym ktoś potraktował. Lekki skok przycisku to akurat może być zaleta w moim przypadku. Najbardziej boli mnie to, że waga nawet z lżejsza baterią jest na poziomie rivala 110 a nawet trochę cięższa jednak nadrabia rozmiarem, bo chwyt lepszy. DPI
  • Odpowiedz
@daniel1173:
Widzę, że już nieaktualne ale dodam od siebie.
Ja osobiście mam gpro i jest sztos mega zajebiście leży etc,aleee przechodząc do meritum.
Jeżeli ten razer Ci się nie spodoba pamiętaj, że masz 14 dni na zwrot (poinformowanie o chęci zwrotu, dość często są formulatrze na stronach) + 14 dni na wysłanie do nich.

I teraz tak, jak Ci nie siądzie razer, to zamów do sklepu, który masz blisko siebie,
  • Odpowiedz
@Niicooooo: akurat tego razera się nie boje, jest troszke mniejszy i dużo lżejszy od mojego rivala 110 i własnie to zadecydowało czemu wybrałem go zamiast G305. Raczej zwrot nie będzie potrzebny.
  • Odpowiedz
@daniel1173: obecnie używam Cooler Master MM711, chciałem spróbować superlekkiej myszy i to był jak dla mnie strzał w dziesiątkę. Obawiałem się w niej tylko powrotu do kabla, ale okazało się że niepotrzebnie - jest tak lekki i miękki że w ogóle go nie czuć. A nad Viperem też się zastanawiałem, tylko wtedy wersja mini chyba nie była jeszcze dostępna w Polsce, więc padło na MM711.
  • Odpowiedz
@bangshespregnant: już trochę za późno, bo kupiłem Viper Mini. Akurat wole lżejsze myszki, aktualny rival 110 ma ~87g i jak dla mnie za ciężki, a ten G305 bez modów jeszcze cięższy. Już nawet podkładka wyprana, żeby na świeżej ślizgacze wyrobić ( ͡° ͜ʖ ͡°) ale coś się nie śpieszą z wysyłką
  • Odpowiedz
@daniel1173: trochę odkopuję ale ja używam tej g305 bez żadnych modów od 2 miesięcy i jestem w niej totalnie zakochany. Idealnie leży mi w ręku, jest fajnie lekka i w końcu kabel nie w-----a
  • Odpowiedz
@greenbong: w sumie to dobrze, ze odkopałeś to coś powiem o tym Razer Viper Mini, może ktoś będzie szukał myszki i trafi na ten post.
Miałem okazje trzymać w ręku kilka razer'ów, steelseries'ów, logitech'ów, a nawet zowie fk2 się trafiła i żadna myszka nigdy mi tak nie pasowała jak ten razer.
Sensor w porównaniu z Rival 110, którego używałem to jak porównywać osiągi GTR'a ze śmieciarką ( ͡° ͜ʖ ͡°
  • Odpowiedz