Wpis z mikrobloga

via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@Mastav: warto instalowac jako drugi system operacyjny? W sumie nie wiem do czego mógłbym wykorzystać, ucze się pythona ( ͡º ͜ʖ͡º)
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 1
@Init0: w sumie to nic nie stoi na przeszkodzie żeby spróbować, ja jak się nauczę już programować to dam ci znać, będziemy hakować banki i nagrywać filmy w masce anonymous, to moje marzenie od maleńkości
  • Odpowiedz
konto usunięte via Wykop Mobilny (Android)
  • 1
@rakujp: dla mnie Windows jest drugim systemem operacyjnym. Na co dzień korzystam z linucha. Mam więcej wolnej przestrzeni w pamięci ram i nawet Firefox przy wielu zakladkach radzi sobie lepiej.

Photoshop może w Wine nie działa idealnie, ale też mam wrażenie że stabilniej działa pracy wielu warstwach w wysokiej rozdzielczości niż w windowsie. A mam okrojoną windę 10 i zabiera 2,6gb zaraz po starcie systemu.

I mam tu na myśli brak
  • Odpowiedz
  • 0
@Adammmmmmmm: do programowania, korzystania na co dzień, polecam.

Linux tak nie drenuje dysków twardych jak to jest to przy partycjach NTFS, które muszą być regularnie defragmentowane. Pamięć podręczną (partycja SWAP) można sobie ustawić na dowolnym dysku, więc można użyć starego HDD zamiast SSD, co też przedłuży jego żywotność.. Z wieloma rzeczami na start pewnie będziesz miał problemy, wielu będziesz musiał nauczyć się na nowo, trzeba przestawić sobie myślenie nt. tego jak
  • Odpowiedz
  • 0
@Adammmmmmmm: kde neon polecam na start, oparte na Ubuntu, imo lepsze niż kubuntu. A żeby odchudzić, wystarczy wyłączyć część efektów, animacji, może jakieś usługi w systemd, np za pomocą aplikacji Stacer
  • Odpowiedz