Wpis z mikrobloga

Witajcie Mircy. Piszę ku przestrodze. Dziś w stojące auto mojego taty przydzwonił gość. Gdy usłyszał, że tata nie chce się "dogadać" tylko wzywa policję to uciekł z miejsca zdarzenia. Szczęście, że tata od razu jak wysiadł zrobił zdjęcie tablicy. Mając cały czas telefon w ręku zdążył zrobić również zdjęcie jak tamten odjeżdża w "siwą" dal. Okazuje się, że jak ktoś nie ucieka od razu to nie znaczy, że zaraz nie zacznie... W każdym razie policja już działa, a my czekamy na rozwój wydarzeń.

#lodz #samochody
Ciameq - Witajcie Mircy. Piszę ku przestrodze. Dziś w stojące auto mojego taty przydz...

źródło: IMG_3582

Pobierz
  • 89
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

chciał oszczędzić 1500 to teraz straci prawko, sam zapłaci za szkodę i jeszcze będą go po sądach ciągać.

no geniusz (ʘʘ)

@siadaj_Kulson: Pewnie n------y, naćpany,bez przeglądu, bez OC, albo już poszukiwany xD
  • Odpowiedz
@Ciameq: no i elegancko. Nie dość że dostanie mandat, punkty karne, to jeszcze od kilku do kilkunastu tysięcy regresu z ubezpieczenia (na pewno więcej niż ten jego złom jest warty)
  • Odpowiedz
  • 17
pewnie n------y

@rozdartapyta: Najśmieszniejsze że pewnie go znajdą nazajutrz i jedyne co dostanie to mandat za spowodowanie kolizji. Sprawdzone i potwierdzone- znam kilka identycznych przypadków i zawsze kończą się tak samo "a panie władzo, bo mi się śpieszyło, a byłem w szoku, a nie zauważyłem, a pan mówił że wszystko ok więc pojechałem.." na co pan władza: "proszę więcej tak nie robić- to będzie 1000zł za spowodowanie kolizji" i na
  • Odpowiedz
W każdym razie policja już działa, a my czekamy na rozwój wydarzeń.

@Ciameq: Policja pewnie dużo nie zdziała, bo gość powie że stuknął, poszkodowany ma numer rejestracyjny, to sobie odjechał bo mu się spieszyło. Jak w ogóle "uda się ustalić kierującego" to dostanie mandat, jak sie nie uda to będzie umorzenie (i mandat za niewskazanie). Zrobił Twój tata zdjęcie ryja kierowcy? Będzie tu kluczowe :)

Dobra informacja jest taka, że samochód miał
hellfirehe - >W każdym razie policja już działa, a my czekamy na rozwój wydarzeń.

@C...

źródło: image

Pobierz
  • Odpowiedz