Wpis z mikrobloga

Duda dał się sprankować trollom i pokazał, że nie umie ani angielskiego ani w dyplomacje, ani nawet w służby specjalne... no ale Komorowski wlazł na taboret.

Jedyny powód dlaczego jedno przejdzie bez większego echa a drugie zadecydowało o przegranych wyborach jaki mi przychodzi do głowy to to, że Polacy to w większości niewykształcone chłopstwo gardzące wszystkim co przerasta ich własne możliwości.

#polityka #neuropa
  • 29
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 0
@Neubert nie wiedział że konstytucją w Polsce była pierwszą w Europie, powiedział że była drugą, "bul", polecał lewatywę na głowę, Wyszyńskiemu kilka razy imię zmieniał podczas jednej wypowiedzi, brak znajomości języków no i wisienka na torcie chodź szogunie
  • Odpowiedz
Jakie konkretnie błędy obyczajowe?

@Neubert: Nie wiem, czy to się łapie pod "błędy obyczajowe", bo pierwszy raz się spotykam z takim sformułowaniem, ale chyba młody musisz być, że nie pamiętasz, jakim mistrzem w pleceniu głupot był Komorowski. To Dudzie się teraz zarzuca pustosłowie, ale przecież on od początku był i jest o kilka poziomów wyżej xD. Zostawię takie dwa kwiatki dla przypomnienia.

https://www.youtube.com/watch?v=FidnzrwlfO8
  • Odpowiedz
Zostawię takie dwa kwiatki dla przypomnienia.

@TenTypZez: A o co chodzi z tą Jasną Górą, bo już kiedyś to widziałem i niespecjalnie rozumiem o co się jego czepiają.

W tym drugim też możesz proszę wypunktować co jest nie tak.
  • Odpowiedz
nie wiedział że konstytucją w Polsce była pierwszą w Europie

@Kaker: Ekhem, Konstytucja Korsyki z 1755 r. pozdrawia. Można polemizować czy lekka anachroniczność powoduje, że ta Konstytucja nie powinna być uznawana za pierwszą konstytucję w Europie, ale faktem jest, że została uchwalona i obowiązywała dłużej niż Konstytucja 3 Maja.
  • Odpowiedz
@Halbr: Tu chodzi o sam styl wypowiedzi, a konkretnie pierdzielenie trzy po trzy. Takie rzeczy to można mówić kumplom przy piwie, a nie będąc urzędującym prezydentem. W drugim linku sprawa zdecydowanie gorsza, bo on się wypowiada do innych dyplomatów.
  • Odpowiedz
@TenTypZez: Przecież oni wszyscy gadają takie kocopoły. Ważne rzeczy to się mówi prywatnie, a publicznie to takie banialuki. A na tej Jasnej Górze to mówił 50 kilka sekund. Obecni rządzący też tego typu pierdoły mówią, po prostu tam dobrze naoliwiona machina propagandowa PiSu rozreklamowała to jako śmieszne i żałosne i teraz modne jest to repostować. A w tej jasnej Górze to chodziło pierwotnie o jego mówienie, że patrzy na coś
  • Odpowiedz
@Halbr: Wrzucam, bo do dziś pamiętam tą żenadę. Może się coś zmieniło, ale nawet widziałem kilka wystąpień Dudy w całości i jakoś nigdy nie odczułem, by mówca sprawiał wrażenie intelektualnego 10-latka :P. Duda bardziej, jak 18-latek, zawsze to postęp ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
Komorowski po angielsku nie mówił wcale i popełniał gafę za gafą w czasie poprzedniej kampanii. Bardzo chciałem żeby Duda spadł ze stołka,ale takie wysrywy jak ten zajeżdżają narracją rodem z TVP tylko w drugą stronę.

W poprzedniej kampanii na wypoku wszyscy grzmieli, że nie możemy mieć prezydenta, który nie potrafi po angielsku zdania złożyć i wtedy wychwalano, że Duda pod tym względem bije Bronka na głowę.
  • Odpowiedz