Wpis z mikrobloga

Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
  • 28
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@r3v: no nie wiem, bank na pewno nie zajmuje się ani ekonomią, ani pieniędzmi. Za to Robert Biedroń to światowej klasy ekonomista, zarządzający gigantycznym majątkiem
  • Odpowiedz
@bigota: pomyłki się zdarzają. Ale Robercik, zawodowy krzykacz pisał nie tylko o tej pomyłce, ale o podatkach itp. Jakie on ma studia, jakie doświadczenie, wykształcenie, że poucza bank i wystawia im jakieś żądania?
  • Odpowiedz
Ale Robercik, zawodowy krzykacz

@marv0oo: Niewykluczone, że ten "zawodowy krzykacz" zrobiłby lepszy research niż "eksperci banku", którzy dane użyte w raporcie sumowali na palcach obu rąk, nie biorąc pod uwagę ich wpływu na gospodarkę. Nie będę nawet przypominał, że jedną z tez było np. "ograniczenie liczby posłów i senatorów", gdzie rzeczywiście całkowity wpływ (wliczając całe kancelarie prezydenta, premiera i wszystkich posłów) to niewiele ponad miliard złotych, zaledwie 0,25% budżetu państwa.
  • Odpowiedz
że ten "zawodowy krzykacz" zrobiłby lepszy research niż "eksperci banku"

@bigota: research to może zrobić i menel pod żabką. Tylko co z tego, jak nie zrozumie tego co czyta? Dla mnie Biedroń, osoba po politologii, która z zawodu jest działaczem społecznym jest takim samym specem z dziedziny ekonomii, co pan Mietek pod żabką. A specjaliści z banku to jednak osoby wykształcone w tym kierunku, z doświadczeniem zawodowym
  • Odpowiedz
Jak dla mnie

@bigota: a btw. twoja opinia jest w tym momencie równie bezwartościowa co opinia Biedronia i pana Miecia. Chyba, że mi udowodnisz, że masz wiedzę i doświadczenie ekonomiczne na poziomie speców z bankowości
  • Odpowiedz
@rafxyz44: Skąd masz to info? W 1996 roku rozpoczął studia politologiczne, w 2003 roku uzyskał tytuł magistra nauk politycznych. Chętnie poznam źródło Twoich wyliczeń, jednak na ten moment mogę uznać to za nieudolną manipulację.
  • Odpowiedz
@marv0oo: Kolejny śmieszny kucyk, który nie podejmie się obrony tej analizy i będzie się chował za plecami fachowców? Nie widziałem, by ktokolwiek z was wszedł w dyskusję na temat zasadności tych obliczeń, stać was tylko na biedne argumentum ad verecundiam i s----------e z dyskusji.

Jak analizę programu Konfederacji opublikował FOR i wyszło, że jest najbardziej populistyczny ze wszystkich, to pierwsi byliście do polemiki. Wtedy nie było to fachowcy,
  • Odpowiedz
A specjaliści z banku

@marv0oo: Szafujesz tym słowem jakby praca w banku była czymś niezwykle wyjątkowym, a kasta bankowców każdego wieczoru decydowała o życiu milionów Polaków. Jak już zauważył @koroluk: bierzesz ten argument, obracasz go, starając się w ten sposób wyśmiać uwagi Biedronia, a wyśmiewasz głównie tych "specjalistów", którzy nie poświęcili nawet kwadransa na sporządzenie tego raportu.

Tak. Ekonomia nie jest matematyką, a czynników gospodarczych nie da się
  • Odpowiedz
Kolejny śmieszny kucyk, który nie podejmie się obrony tej analizy i będzie się chował za plecami fachowców?

@koroluk: tak samo jak nie podejmę się operacji serca. Bo nie jestem lekarzem. Więc zdaje się na EKSPERTÓW z WYKSZTAŁCENIEM. A nie na Robercika
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@marv0oo: l skoro Biedroń to zięba ekonomii, to co konkretnie źle powiedział w sprawie tego raportu? Bo w sumie , oprócz jojczenia, że "łolaboga, autorytetu bankowca nie słuchają", to nie podałeś żadnych konkretów.
  • Odpowiedz
@koroluk: Przy wszystkich wątpliwościach odnośnie tego raportu ING (którego założenia wydają się mimo wszystko być trochę naciągane, a bez tych założeń nie można mówić że obniżka podatków i zostawienie zobowiązań może się sprawdzić), odnoszę wrażenie, że głównym argumentem lewicy jest "zdejmijcie raport bo nopowcy hitlerowcy" a nie bo opiera się na wątpliwych złożeniach
  • Odpowiedz