Wpis z mikrobloga

ej #neuropa weźcie mi powiedźcie jak to jest? Jak mówicie o aborcji, to powołujecie się na naukę, że płód to nie człowiek, ALE jak mowa jest o ekonomii, to Robert Biedroń, osoba która nie ma ŻADNEGO wykształcenia ekonomicznego, chce pouczać SPECJALISTÓW EKONOMICZNYCH zatrudnianych przez BANK? xD Jakim cudem gość, który jest zawodowym działaczem LGBT śmie pouczać ludzi, którzy od lat zajmują się pieniędzmi, bankowością itp. w sprawie ekonomii? xD tak się śmiejecie z antyszczepów, a Robercik właśnie stał się "Jerzym Ziębom" ekonomii
#bekazlewactwa #bekazpodludzi #polityka #konfederacja
Pobierz marv0oo - ej #neuropa weźcie mi powiedźcie jak to jest? Jak mówicie o aborcji, to pow...
źródło: comment_1594755114AjcKTc7hCb3gvy7mBFUw1F.jpg
  • 28
Ale Robercik, zawodowy krzykacz

@marv0oo: Niewykluczone, że ten "zawodowy krzykacz" zrobiłby lepszy research niż "eksperci banku", którzy dane użyte w raporcie sumowali na palcach obu rąk, nie biorąc pod uwagę ich wpływu na gospodarkę. Nie będę nawet przypominał, że jedną z tez było np. "ograniczenie liczby posłów i senatorów", gdzie rzeczywiście całkowity wpływ (wliczając całe kancelarie prezydenta, premiera i wszystkich posłów) to niewiele ponad miliard złotych, zaledwie 0,25% budżetu państwa.

Jak
że ten "zawodowy krzykacz" zrobiłby lepszy research niż "eksperci banku"

@bigota: research to może zrobić i menel pod żabką. Tylko co z tego, jak nie zrozumie tego co czyta? Dla mnie Biedroń, osoba po politologii, która z zawodu jest działaczem społecznym jest takim samym specem z dziedziny ekonomii, co pan Mietek pod żabką. A specjaliści z banku to jednak osoby wykształcone w tym kierunku, z doświadczeniem zawodowym
@marv0oo: Kolejny śmieszny kucyk, który nie podejmie się obrony tej analizy i będzie się chował za plecami fachowców? Nie widziałem, by ktokolwiek z was wszedł w dyskusję na temat zasadności tych obliczeń, stać was tylko na biedne argumentum ad verecundiam i #!$%@? z dyskusji.

Jak analizę programu Konfederacji opublikował FOR i wyszło, że jest najbardziej populistyczny ze wszystkich, to pierwsi byliście do polemiki. Wtedy nie było to fachowcy, więc
A specjaliści z banku

@marv0oo: Szafujesz tym słowem jakby praca w banku była czymś niezwykle wyjątkowym, a kasta bankowców każdego wieczoru decydowała o życiu milionów Polaków. Jak już zauważył @koroluk: bierzesz ten argument, obracasz go, starając się w ten sposób wyśmiać uwagi Biedronia, a wyśmiewasz głównie tych "specjalistów", którzy nie poświęcili nawet kwadransa na sporządzenie tego raportu.

Tak. Ekonomia nie jest matematyką, a czynników gospodarczych nie da się oszacować tak
Kolejny śmieszny kucyk, który nie podejmie się obrony tej analizy i będzie się chował za plecami fachowców?

@koroluk: tak samo jak nie podejmę się operacji serca. Bo nie jestem lekarzem. Więc zdaje się na EKSPERTÓW z WYKSZTAŁCENIEM. A nie na Robercika
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@marv0oo: l skoro Biedroń to zięba ekonomii, to co konkretnie źle powiedział w sprawie tego raportu? Bo w sumie , oprócz jojczenia, że "łolaboga, autorytetu bankowca nie słuchają", to nie podałeś żadnych konkretów.
@koroluk: Przy wszystkich wątpliwościach odnośnie tego raportu ING (którego założenia wydają się mimo wszystko być trochę naciągane, a bez tych założeń nie można mówić że obniżka podatków i zostawienie zobowiązań może się sprawdzić), odnoszę wrażenie, że głównym argumentem lewicy jest "zdejmijcie raport bo nopowcy hitlerowcy" a nie bo opiera się na wątpliwych złożeniach