Wpis z mikrobloga

#rozowepaski macie jakąś prosta dietę godną polecenia? Już korzystałam diety od Chodakowskiej i Lewandowskiej, ale było z tym za dużo roboty. Za dużo czasu spędzałam w kuchni na gotowaniu i te często wymyślne produkty, typu nasiona chia itp. których w zwykłej biedronce często nie dostanę. I też do minusów tych diet mogę dodać, że dużo produktów się marnowało, a czasami porcje były nie do zjedzenia. Chodzi mi o jakąś, prosta, przyjemna dietę, której przygotowanie nie zajmuje masy czasu, ok. 1200-1400 kcal max. Coś polecacie? #dieta #chudnijzwykopem
  • 26
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 0
@StrangeTrails chodzę na siłkę 2-3 razy w tygodniu, trochę sobie podczas kwarantanny pofolgowałam i z wielki bólem wracam do formy, a chciałabym to lekko przyspieszyć. Chcę jedynie zrzucić może 5 kg, nie więcej.
  • Odpowiedz
  • 0
@Szamotowy_Marian oh a to jest moja kolejna zmora, bo tego też nigdy nie lubiłam. Jak gotuje to gotuje "na oko" więc ciężko byłoby mi się przyzwyczaić żeby to wszytsko policzyć, a jak mam z góry narzucone proporcje to potrafię się tego trzymać (,)
  • Odpowiedz
  • 0
@PaniBulwa to jak nie chcesz liczyć to skąd będziesz wiedziała czy jesz 1200 (niezdrowo mało) czy 1600...
¯_(ツ)_/¯ chcesz gotowych jadłospisów i nie wkładania w to czasu to zapłać komuś, kto zrobi to za ciebie - idź do dietetyka.
  • Odpowiedz
@PaniBulwa pozostaje ci wykupienie jakiejś diety albo poszukaj diet 1500 kcal :)

Siłka tak nie odchudza szybko, ale ujedrnia, chyba że robiłaś tam cardio to tak :)

To fitatu fajne, bo tam można wybrać opcje typu łyzka oleju lub plaster pomidora lub 1 sztuka
  • Odpowiedz
Przestań się głodzić jakimiś śmiesznymi dietami 1200-1400 kcal, ponieważ jest to kompletnie bez sensu. Zniszczysz sobie równowagę hormonalną i tyle z tego będzie.

Kup wagę kuchenną, załóż konto na myfitnesspal i zacznij liczyć ile jesz. Z mojego doświadczenia wynika, że ludzie zazwyczaj mówią, że jedzą ohohoho od groma, a tak naprawdę 3 kanapeczki, poprawią Snickersem i tyle tego jedzenia jest. A później narzekają, że im metabolizm szoruje po dnie i waga nie
  • Odpowiedz
3 kanapeczki, poprawią Snickersem i tyle tego jedzenia jest.

@kimunyest95: Ty to jak oni żyją z tych kilkuset kalorii xD
Raczej to wygląda tak że nie liczą ile dokładnie jedzą, bo po co liczyć szarlotkę u Halynki, albo 4 piwka nad stawem
  • Odpowiedz
  • 0
@edayta no właśnie wykupowalam sobie różne diety, ale były bardzo czasochłonne i prawie codziennie spędzałam w kuchni minimum 2-2,5h żeby przygotować wszystkie posiłki na następny dzień. Gotowe jadłospisy są zazwyczaj wyliczone, a tego już potrafię się trzymać, chodzi mi o to żeby były mniej czasochłonne przepisy
  • Odpowiedz