Wpis z mikrobloga

@Pesa_elf: Dostać się nietrudno, trudniej wyżyć kiedy maszynista przez dwa lata od licencji do świadectwa zarabia najniższą krajową i jeszcze sobie musi kurs opłacić. Później na lojalce nie lepiej, jak nie masz układów to gołe 4k brutto przynajmniej w inter-kity. Jak masz rodziców co cię utrzymają albo emeryturę mundurową to można próbować, pasja zrealizowana nie ma ceny.
  • Odpowiedz
@OsaOskarPL: nie wiesz że jak prowadzisz to nie powinieneś używać telefonu? ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Aż zaraz odpalę chyba Train Sim World 2020 i pojeżdżę, 3x AC4400CW, rozwożąc intermodale :D
  • Odpowiedz
Zastanów się, gdzie robisz licencję, bo gwarancji zatrudnienia ani zrobienia świadectwa nie ma. Dopłaty z UP to też czysta fikcja bo zawsze środki są już wyczerpane (w praktyce dostają je od kopa karyny i janusze znajomi urzędasów). Jak ja podchodziłem do tematu to w Inter Kity licencja wychodziła prawie 10k PLN bo trzeba było sobie jeszcze sfinansować spanie i żarcie przez kilka tygodni. Gra nie warta świeczki, chyba że przy założeniu jakie
  • Odpowiedz
A prędkość aż tak koloru by nie zmieniła, poczytaj sobie o wpływie prędkości na zmianę długości fali światła widzialnego.

@Kolej00rek: Tak czy inaczej - podczas zbliżania się do semafora częstotliwość się podnosi, więc kolor z pomarańczowego zrobiłby się żółty, a nie czerwony ;)
  • Odpowiedz
Je tez jestem niespełnionym kolejarzem, bo zostałem marynarzem ( ͡° ͜ʖ ͡°). A widok zmiennika wchodzącego po trapie wywołuje po prostu ekstazę.
  • Odpowiedz
@OsaOskarPL: mirku, jak to jest z tymi klaksonami? Mieszkam blisko przejazdu, ponoć od lipca chyba miały przestać trąbić pociągi przed każdym przejazdem, a jest jeszcze gorzej.... Nadupiają na maksa, nawet w nocy. Można to zgłosić gdzieś?
  • Odpowiedz
@Pesa_elf: powiem Ci że na Śląsku to semafory świecą jak chcą :D czasami z daleka nie wiesz czy to czerwone czy pomarańczowe. Dopiero jak podjedziesz to idzie odróżnić :D
@artur_gutner: są też firmy jak gdzie w miedzy czasie wyjeżdżania godzin robią Ci inne kursy, np ustawiacza i masz brutto ustawiacza :D
@fizzly: weszło nowe rozporządzenie i nikt nie umie sie do niego dostosować :D przeczekaj z
  • Odpowiedz