Aktywne Wpisy
oficjalniemartwa +33
Nagle jesteś po 30tce i znajomi już nie gadają jakie fajne są chmury na niebie, tylko mierzą se kutasy i gadają o pracy i pieniądzach, połowa z nich ma dzieci, a druga jest już rozwiedziona. C-----o.

arinkao +33
Pizzerinki nocne na cieście drożdżowym ( ͡° ͜ʖ ͡° )つ──☆*:・゚
Jedne z grzybami leśnymi, inne z podwójnym serem bez grzybów. Uwielbiam, są dobre na zimno i na ciepło, sklepowe nie mają podjazdu. Sos pomidorowy mutti z oregano, parmezan, szynka, kukurydza, karmelizowana cebula.
Z kilograma mąki wyszły 4 blachy pizzerinek.
#arinkaofood
#gotujzwykopem #jedzzwykopem
Jedne z grzybami leśnymi, inne z podwójnym serem bez grzybów. Uwielbiam, są dobre na zimno i na ciepło, sklepowe nie mają podjazdu. Sos pomidorowy mutti z oregano, parmezan, szynka, kukurydza, karmelizowana cebula.
Z kilograma mąki wyszły 4 blachy pizzerinek.
#arinkaofood
#gotujzwykopem #jedzzwykopem
źródło: 20250827_194245
Pobierz

zmienilem slicer na prusaslicer, drukarka ala i3, ramps, marlin.
Przy druku podstawki po osiągnięciu z=1.5mm grzałka hotendu przestaje grzać i drukarka się wywala. Temperatura dalej jest ustawiona na 235stopnie, więc powinna grzać. Na screenie z octoprint widać że temperatura spada, pauzuję "wysyłam grzanie żeby się nie wywaliła, ale jak wznowię dalej spada i się wywala. Pięć razy próbowałem, w różnych wariantach cięcia, zawsze po osiągnięciu 1.5mm - koniec wypełnienia, w gcode nic nie widzę żeby była zmiana temp, screen z octoprint potwierdza że dalej jest ustawiona, powinna grzać. Po cięciu w Cura 15 drukuje bez problemu, nie jest to rozłączenie się grzałki.
Ktoś ma pomysły co to może być? Podejrzewam prusaslicer ale nic nie widzę. W załączeniu zdjęcia + gcode
źródło: comment_1593695112VOX2nA9Mdqw5fcxa3v44GM.jpg
Pobierzźródło: comment_1593695141V9m6Aamj7BUTBDehzjtWxx.jpg
Pobierz@sylwek2k w sumie myślałem o tym, ale odrzuciłem ze względu na to że przy curze drukowało w porządku. Ponadto jak zrobiłem pauzę i załączyłem grzanie, temperatura rosła pomimo że wentylator powinien tak samo pracować.
Teraz porównałem ok cura dmuchała <50%, a prusa 100%. Zmienię gcode ręcznie i spróbuję. Nie miałem wcześniej problemu z wentylatorem ile by nie pracował, ale nie