Aktywne Wpisy
SzubiDubiDu +258
Przez te ostrzejsze przepisy z wyprzedzaniem na przejściu zauważyłem po sobie, że mniej się skupiam na tym czy jakiś pieszy zbliża się do przejścia a więcej pilnuję czy jadę w równym tempie co auto obok ( ͡° ʖ̯ ͡°)
Ktoś też po sobie zauważył, że mniej zwraca uwagę na rzeczywiste bezpieczeństwo a więcej skupia się by nie zarobić w głupi sposób mandatu?
#polskiedrogi #prawojazdy #kiciochpyta
Ktoś też po sobie zauważył, że mniej zwraca uwagę na rzeczywiste bezpieczeństwo a więcej skupia się by nie zarobić w głupi sposób mandatu?
#polskiedrogi #prawojazdy #kiciochpyta
mickpl +240
Średnia cena ofertowa w Warszawie przebiła 17k z metra, ok, ale nie rozumiem tego narzekania. Zawsze można się przeprowadzić do miasta gdzie jest taniej, np. Frankfurtu, Madrytu czy Wiednia. Podobnie jak komuś nie pasują ceny w takim Sopocie to może się przeprowadzić np. do Dubaju gdzie ceny są niższe. Nie każdy musi mieszkać blisko mola. Albo takie ceny w Zakopanem - mniej zamożnych zapraszamy do Szwajcarii, też są góry.
#nieruchomosci #ekonomia #
#nieruchomosci #ekonomia #
- jesteś w związku, oboje jesteście po szkole średniej,
- mieszkacie w bloku na typowym polskim osiedlu,
- macie nieperspektywiczne ale stabilne prace, wasz miesięczny dochód to 5000 zł,
Możecie mi powiedzieć, czy istnieją jakiekolwiek argumenty uzasadniające tworzenie dziecka w takiej sytuacji? Jak uważacie, co kieruje takimi ludźmi?
#antynatalizm #natalizm
Ale aborcja niekoniecznie - antykoncepcja i nieplanowanie dzieci.
No ale przegrywy sa potrzebne spoleczenstwu. Ktoś musi pracować w fabrykach, na magazynach, uber/autobus.
Ja tam jestem przeciwnikiem jakiegokolwiek segregowania na lepszych i gorszych. Tym bardziej, ze dzisiaj ty chcesz zabronić biednym mieć dzieci, a jutro ktoś Tobie zabroni bo masz za małe IQ albo jesteś za niska (to tylko przykłady).
To samo było z eugeniką w USA gdzie chciano zakazać "głupim" robienia dzieci.. zresztą potem w tych poglądach "eugenicznych" był zakochany Hitler ;).
Taki przykład z sąsiedztwa.
6 dzieci, ZERO patologii. Ciężko pracują i dają radę. Kochająca się rodzina. Miło to widzieć.
Byłam przerażona pół dzieciństwa, że będę musiała mieć dzieci bo wszyscy w końcu je mają, po czym się okazało, że jednak #!$%@? wcale nie jest to obowiązkowe, a im dłużej dzieci nie mam, tym
Zarabianie we dwoje 5k to dla cb klasa średnia?
To nie ma najmniejszego znaczenia bo to stan chwilowy, który może się pogorszyć lub poprawić. Niestety jeśli się pogorszy to doprowadzi do cierpienia. Jeśli poprawi to pewnie pojawiają kolejne bombelki. Jeśli później jednak pogorszy to więcej istnień będzie cierpiało.
@CXLV: Zwierzęcy instynkt.
Komentarz usunięty przez autora
@Medyc:
Nie. Miałem namyśli dochód w potocznym rozumieniu tego słowa. Mówiąc precyzyjniej, przychód takiej hipotetycznej rodziny to 5000 zł, tyle dostają łącznie wypłaty. Pozostają im do opłacenia wszystkie typowe koszty życia.
Poza tym jak jest dziecko to się wtedy więcej #!$%@? aby mieć więcej pieniędzy, poświęca się wtedy człowiek a nie jak mu wygodnie
A jeszcze w dzisiejszych czasach jak 500zł zabierają ludziom bez dzieci i aby dać tymi z dziećmi.. to jeszcze łatwiej.