@Itslilianka: Jeśli nigdy nie jadłeś, koniecznie zostaw sobie 1-2 małe kawałki niezamarynowanego mięsa, wbij na osobny patyczek i ugrilluj z całą resztą. Będziesz miał porównanie, a to bardzo istotne. Z jagnięciną (a w szczególności baraniną) jest tak, że tłuszcz nadaje BARDZO charakterystyczny posmak, który wiele osób odrzuca od tego mięsa.
Z mojego doświadczenia wynika, że możesz ten posmak zmniejszać, głównie za pomocą kminu rzymskiego. Im tego kuminu więcej, tym smak mięsa jest mniej
ale to kupić udziec łopatkę czy biodrówke? Bo widzę że tylko to w makro jest
@Itslilianka: Oczywiście, że się da. Udziec albo łopatka jagnięca są dość popularne, bez problemu kupisz je np. pod Halą Mirowską. Nie pamiętam jak jest w Makro, ale polecam sklep w którym ja się zaopatruję, tylko nie wiem czy po drodze jest Ci na Wolę. W tym sklepie facet wytnie przy Tobie kawałek nogi, kawałek łopatki,
@paramyksowiroza na wolę całkowicie mi nie po drodze xD ale będę w galmok jutro. Mają tam jakiś nowy mięsny. Ew na Puławskiej był jakiś bardzo dobry mięsny ale nie miałem okazji odwiedzić
Przepis w komentarzu.
#gotujzwykopem #gotujzkreckiem #mirkoprzepisypl #kebab
źródło: comment_1593230372OyrVZK9ikb2vouDEWJi1Cd.jpg
Pobierz- pół kilo jagnięciny
- 1/4 szklanki oliwy
- 3 ząbki czosnku
- liść laurowy
Będziesz miał porównanie, a to bardzo istotne.
Z jagnięciną (a w szczególności baraniną) jest tak, że tłuszcz nadaje BARDZO charakterystyczny posmak, który wiele osób odrzuca od tego mięsa.
Z mojego doświadczenia wynika, że możesz ten posmak zmniejszać, głównie za pomocą kminu rzymskiego. Im tego kuminu więcej, tym smak mięsa jest mniej
@Itslilianka: Oczywiście, że się da. Udziec albo łopatka jagnięca są dość popularne, bez problemu kupisz je np. pod Halą Mirowską.
Nie pamiętam jak jest w Makro, ale polecam sklep w którym ja się zaopatruję, tylko nie wiem czy po drodze jest Ci na Wolę.
W tym sklepie facet wytnie przy Tobie kawałek nogi, kawałek łopatki,