Aktywne Wpisy

sluzbywakcji +827
Poznajcie sierżant Dominikę Polanowską z Lubina. Policjantka dotarła jako pierwsza do palącego się domu, na balkonie zauważyła mężczyznę, który nosił już na sobie ślady kontaktu z ogniem i wołał o pomoc.
Pani Dominika od razu podjęła decyzję o wejściu do wnętrza budynku! Pomimo utrudnień związanych z silnym zadymieniem oraz wysoką temperaturą, pobiegła do mieszkania, gdzie znajdował się mężczyzna i wyprowadziła go z budynku.
Policjantka otrzymała informację, że w budynku może być ktoś
Pani Dominika od razu podjęła decyzję o wejściu do wnętrza budynku! Pomimo utrudnień związanych z silnym zadymieniem oraz wysoką temperaturą, pobiegła do mieszkania, gdzie znajdował się mężczyzna i wyprowadziła go z budynku.
Policjantka otrzymała informację, że w budynku może być ktoś
źródło: scf
Pobierz
i cyk dziecko gender zostało zatrudnione w mojej robocie, ktore nie identyfikuje sie jako kobieta, a jako "ono". I teraz ja nie moge mowic na nia jako ona,bo bede mial rozmowe z julkami z HR. Niech juz muzulmanie zaoraja ten zachod, bo to przechodzi ludzkie pojecie
Myslalem ze ja mam nasrane we lbie, ale widze, ze inni bardziej
#korposwiat #pracbaza
Myslalem ze ja mam nasrane we lbie, ale widze, ze inni bardziej
#korposwiat #pracbaza

(Maja byc uzupelnieniem oraz rozszerzeniem wiedzy. Praktyka to juz inny temat)
Ma ktos jakies typy warte polecenia?
Mowie w kierunku testowania manual/automat
#testowanieoprogramowania #it
Z drugiej strony w samochodzie też inaczej się to nazywa ;)
Ale dlaczego wszystkich tak boli skrótowe nazewnictwo skoro i tak wiadomo, o co chodzi??
Czarny, Afroamerykanin <-- to samo, znam ludzi "czarnych" którzy się z tego śmieją... a inni rabują sklepy.
Ja nigdy do nazw nie lubię się przyzwyczajać... To w sumie tylko wyrazy, które łączą się z mózgiem i nam podpowiada co to jest na podstawie skojarzeń czy doświadczeń.
Równie dobrze można mówić na kolor różowy przykładowo niebieski. Jeżeli ludzie wiedzą co mamy na myśli to raczej nie jest żadną przeszkodą.
Co? Jakie znow promowanie? Po prostu do nazwy stanowiska dodaje się element opisujacy kluczowe obowiązki. Dla kogo jest to krzywdzące?
@Dindu_Nuffin: ale że co jest krzywdzące? Rozróżnienie że tester manualny testuje ręcznie, a tester automatyzujący pisze kod, który potem odpalany testuje automatycznie? Gdzie tu krzywda? To dwa różne stanowiska, to i dobrze że są rozróżniane ¯_(ツ)/¯