Aktywne Wpisy

zly-planetarianin +143
źródło: 1000031684
Pobierz
Mega_Smieszek +152
Tata do mnie zadzwonił i się pyta czy przyjadę, bo rosół gotuje i czy chce marchewke
Skopiuj link
Skopiuj link
źródło: 1000031684
Pobierz
Regulamin
Reklama
Kontakt
O nas
FAQ
Osiągnięcia
Ranking
Korzystając z pewnych serwisów dostaję albo komunikat o niestabilnym połączeniu internetowym u mnie albo mam problem pod tytułem /nie cała strona się ładuje, np bez niektórych buttonów/. Czym może być to spowodowane? Jeśli chodzi o ping to zazwyczaj jest to 10-20ms zaś przepustowość na popularnych testach to 100-150Mb/s
Przepustowość czasem jest zajebista, ale jak masz duże straty a ping skacze losowo, to może i youtube się zbuforuje, ale w grach, audio i wszystkim co ma być dynamiczne będzie kiszka.
Ergo nie można mieć jednocześnie dużego opóźnienia („ping”) i dużej przepustowości na łączu, a tym bardziej jak jest spory jitter (skoki „ping’a”) bo algorytm TCP będzie ciagle dopasowywał (w dół) prędkość do warunków łącza.
Gdzie w TCP (https://tools.ietf.org/html/rfc793) konkretnie jest napisane że "algorytm TCP będzie dopasowywał prędkość do warunków łącza"?
Czyli co, z gównianym pingiem ze względu na np. słabe radio, albo chwilowe problemy z routingiem pomiędzy dostawcami niemożliwe jest wyciągnięcia maksa mojego łącza np. zajeżdżając je ogromną ilością połączeń P2P takiego