Aktywne Wpisy
Majkkelo +6
Ktoś mi wytłumaczy ten fenomen i zachwyt nad tym kanałem ? Serio nie macie swojego życia i każdy ruch najebusa sprawia wam tyle "xD". W mojej opinii skończy się to nieszczęściem, raz można się pośmiać, ale kogo to rajcuje tygodniami ? #danielmagical

dzuniorlump +21
jestem na wyjezdzie z ekipa z gimbazy, aktualnie 22 level. ze mna 4 osoby. wynajelismy domek na kilka dni. po wyprawie w gorach wrocilem do domu i poszedlem spac, bo bylem zmeczony. oni pili alko na dole. tak naprawde nie moglem zasnac, bo potrzebuje w miare cisze i slyszalem wszystko co mowili dosyc cicho. domem z drewna to nawet szepty slychac. darli ze mnie lacha, wysmiewali itd. nie w normalny sposob jak

Korzystając z pewnych serwisów dostaję albo komunikat o niestabilnym połączeniu internetowym u mnie albo mam problem pod tytułem /nie cała strona się ładuje, np bez niektórych buttonów/. Czym może być to spowodowane? Jeśli chodzi o ping to zazwyczaj jest to 10-20ms zaś przepustowość na popularnych testach to 100-150Mb/s
Przepustowość czasem jest zajebista, ale jak masz duże straty a ping skacze losowo, to może i youtube się zbuforuje, ale w grach, audio i wszystkim co ma być dynamiczne będzie kiszka.
Ergo nie można mieć jednocześnie dużego opóźnienia („ping”) i dużej przepustowości na łączu, a tym bardziej jak jest spory jitter (skoki „ping’a”) bo algorytm TCP będzie ciagle dopasowywał (w dół) prędkość do warunków łącza.
Gdzie w TCP (https://tools.ietf.org/html/rfc793) konkretnie jest napisane że "algorytm TCP będzie dopasowywał prędkość do warunków łącza"?
Czyli co, z gównianym pingiem ze względu na np. słabe radio, albo chwilowe problemy z routingiem pomiędzy dostawcami niemożliwe jest wyciągnięcia maksa mojego łącza np. zajeżdżając je ogromną ilością połączeń P2P