Wpis z mikrobloga

via Wykop Mobilny (Android)
  • 26
@lenovo99: faktycznie, to przykre, że tęczaki zawłaszczyły taki pozytywny symbol. Jednak ta na niebie ma 7 kolorów, nie 6 jak ta od polityki i aktywizmu.
  • Odpowiedz
@piaskun87: i teraz lewagi z CDP mają problem co zrobić. Czy skasować koment bo obnaża ich upośledzenie czy zostawić i dać po sobie jechać jak po szmacie.
  • Odpowiedz
@Bartholomew: Budzące emocje wśród kogo? Wśród homofobów jedynie, którzy wylewają stek pomyj na osoby LGBT czym wzbudzają współczucie do tej atakowanej grupy społecznej. Oczywiście że jest potrzebne to wsparcie bo jest skuteczne.
  • Odpowiedz
@Qlien:

No nie wiem czy takie skuteczne, moi znajomi również odcinają się od środowiska LGBT i lewicowych działań, bo podobnie jak Pani Janina nie chcą być kartą przetargową. Śmieszy mnie to zakładanie, że każdy homo popiera tego typu akcje, a jak ktoś zna ludzi którym się to nie podoba, to zaczyna się festiwal "HAHA JASNE, PRAWACKI KOLEGA GEJ HIHI".
  • Odpowiedz
@ruszka: Ale oczywiście że są geje którym się to nie podoba, to nie znaczy że takie akcje są negatywne dla nich. Istnieją geje z talii kart prawicy, znałem nawet jednego który głosował na korwina, nazywał siebie homosiem i uważał sięza gorszego on "normalnych" ludzi. Ja się jednoczę i popieram działania środowisk LGBT razem z moimi znajomymi. Dzięki paradom równości i takim niby nic nie znaczącym akcjom jak zmiana profilowego na
  • Odpowiedz
Budzące emocje wśród kogo? Wśród homofobów jedynie

@Qlien: piękna retoryka w stylu świętej inkwizycji. Wrzućcie wiedźmę do wody, jak wypłynie to wiedźma - na stos. Jak zatonie, to niewinna ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Wiem, że lewaki unikają historii i wiedzy w ogóle ale przypomnę nieśmiało. Rewolucja pożera własne dzieci. Jak stosy politycznej poprawności rozpalą się odpowiednio mocno, to sami nań spłoniecie.
  • Odpowiedz
@MaszynaTrurla: widmo światła rozszczepionego jest ciągłe (aka rzeczywiste) ale w ujęciu dyskretnym wyróżnia się siedem barw podstawowych.
https://en.wikipedia.org/wiki/Rainbow#Mathematical_derivation

Zresztą nie wiem co to ma za znacznie. Jeśli tęcza LGBT jest taka sama jak symboliczne ujęcie tęczy naturalnej to tym bardziej ukazuje egoizm i butę aktywistów. Zawłaszczanie powszechnie uznanych symboli czy zjawisk do realizacji własnych celów politycznych wąskiej grupy to nic godnego pochwały.
szpongiel - @MaszynaTrurla: widmo światła rozszczepionego jest ciągłe (aka rzeczywist...

źródło: comment_1592329510czgAFRaDoAAhFZ1TxDZMxz.jpg

Pobierz
  • Odpowiedz
Do jakiego wydarzenia z historii się odnosisz?

@Qlien:

Powiedzenie "rewolucja pożera własne dzieci" może oznaczać to, że w wyniku rewolucji ginie wiele osób które chciało tych zmian. Każda rewolucja niesie za sobą walki zbrojne, które kończą się śmiercią tysięcy osób w imię dobra wyższego. Dobrym przykładem potwierdzającym te słowa jest rewolucja francuska. W jej wyniku ginie król Ludwik XVI i w życie wchodzi nowa konstytucja. Później do władzy dochodzą jakobini
  • Odpowiedz
@szpongiel: No niezły odjazd powiem Ci żeby wyjść od tęczowej flagi i marszy równości do mordowania ludzi. W ogóle porównywanie rewolucji spowodowanej głodem i niesprawiedliwościami społecznymi do pokojowych marszy na rzecz równości kilku procent społeczności z resztą też nieźle.
  • Odpowiedz
@Qlien: może nie znasz tzw. big picture. Niesprawiedliwości, a dokładniej nierówności społeczne od 50 lat tylko rosną. Przykładowo Looteranie z BLM, którzy odpalili się teraz właśnie, nabierali pędu przez dekady napędzani właśnie rosnącymi nierównościami. Już nawet się nie kryją, wprost nawołują do rewolucji oraz białego przedstawiają jako podczłowieka, który jest winny grzechy pierworodnego "bycia uprzywilejowanym".
Tamte dawne rewolucje, też zaczynały się w dekadencji i papierosowym dymie, gdzie pseudo-inteligencka, kawiarniana lewica
  • Odpowiedz