Aktywne Wpisy
Zdarzyło wam się kiedyś zesrać gdy spaliście?
6aesthetic9 +37
W 5 klasie podstawowki wychowawczyni powiedziała mi "nikt nie będzie za tobą płakał" bo nie mogłem iść na ognisko i początkowo ją olałem ale zawsze te słowa wracają do mnie gdy mam gorsze chwile, no i to jest ten wieczur xdd
#warszawa #isp #siecikomputerowe #it #internet
BGP na GSM to by było coś ( ͡° ͜ʖ ͡°)
A co do redundancji to najpewniejszym wyborem byłby BGP do dwóch różnych dużych operatorów z adresacją PI. 2 łącza do jednego operatora też nie są złe (jeśli to duży i poważny operator)
GSM/satelita to jak już może być OOB/LastResortAccess do urządzeń, ruchu
Co z tego jak będą dwa światła od dwóch różnych operatorów jak będą w tej samej studni? Przyjedzie kopareczka i zrobi ciach wszystkich naraz ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Niby jest redundancja, ale taka z dupy bo to i tak się schodzi w ich sieci MAN w której coś jebło.
@ETplayer: czemu wam potrzebne jedno IP, czy 2 publiczne IP to będzie taki problem? Właśnie ta sytuacja co opisujesz pokazuje że potrzebujesz drugiego łącza od innego operatora.
¯_(ツ)_/¯
Macie swoją adresację (PI) i swój router? Jak nie to lepiej atakujcie dużych dostawców ze sporym core, może ich biznesy wam coś wykminia.
Ale w sumie w Warszawie to powinno dać radę coś sensownego zrobić,
Pytanie co op chce podłączać, bo napisał „biuro/serwerownia”, a to są dwa baaaardzo różne przypadki :-)