Wpis z mikrobloga

Witam. Mam ostatnio dość nietypowy problem z internetem LTE od #tmobile. Zmodernizowali ostatnio nadajnik i dodali częstotliwość 2100MHz dzięki czemu mogę agregować te 2 pasma. W telefonie w odległości ok. 0.5km od nadajnika łapię ok. 150Mbps. Dom mam zaś ok. 3.5km od niego ale wspomagam się kierunkową anteną zewnętrzną, modem to Huawei e3372h. Parametry sygnału: RRSI: -61/-67, RSRP: -93/-94, RSRQ: -5/-7. Parametry chyba dobre, na wymuszonym 1800Mhz. Na 2100 jest gorszy sygnał i prędkość. Teraz do rzeczy. Na częstotliwości 1800 parametry te same co przed modernizacją nadajnika. Prędkość z ok. 60Mbps (zazwyczaj wahała się między 50-65) spadła na 35.5Mbps. A co najlepsze to nawet nie drgnie ta prędkość. Tak jakbym miał lejek. I to była moja pierwsza myśl. Wkładam tę kartę do telefonu internet przy nadajniku łapie te 150Mbps. W miarę oddalania się prędkość spada. Wkładam z powrotem kartę do modemu i cyk 35.5Mbps. I nie wiem gdzie szukać przyczyny. Czy zainwestować np. w B535 który agreguje 1800 i 2100?
#lte
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach