Wpis z mikrobloga

Dziś znaleźć pracę to coś niemożliwego.

Nie ja. Koleżanka. Straciła pracę w Marcu jak zamknęli wszystko i teraz siedzi na dupie i się nudzi.

A więc przyjechałem do niej do Trójmiasta (piękne miasta), i tak od kilku godzin siedzimy już i piszemy CV od nowa.

No nie piszemy tylko kupiłem jej taki szablon od jakiejś firmy w Nowej Zelandii która pomaga w czymś takim. Wystarczy wypełnić i to wygląda profesjonalnie. Polecam.

Ale dobra, CV wypełnione. Idziemy szukać.

Różne portale różne ogłoszenia;

Wszyscy oferują kartę MultiSport.

Wymagania z kosmosu; praca za 3.5k netto oczekuje 5 lat doświadczenia, język ang. Na B1 poziomie i znajomość SAP/CRM z MS Office i znajomością CMS. XD

Na jedno ogłoszenie widziałem spojrzało 16,645 osób.

Każda firma jest liderem w swojej branży.

Śmieszne zarobki; 3k netto za menedżera sklepu. Aha.

W---------e ogłoszenia; jesteśmy rodziną, gramy w kręgle. Czyli korpo gadanie - daj się wyruchać za minimalną stawkę.

Zapomniałem jakie to męczące jest szukanie pracy. Pozdrawiam tych co muszą teraz przez te piekło przechodzić. Mogę wysłać jak ktoś chce ten szablon.

#praca #oswiadczenie #oswiadczeniezdupy #zalesie #przegryw
WyslijNaPwUlubionegoMema - Dziś znaleźć pracę to coś niemożliwego.

Nie ja. Koleżan...

źródło: comment_1592035180rEM0N1OPbwRcwitQO689vP.jpg

Pobierz
  • 53
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@impulse_101 co Ty za głupoty gadasz z tym, jak wygląda praca managera sklepu xD to ciężka robota jest, zapomniałeś doliczyć do tego grafiki, szkolenia, regularne raportowanie, zarządzanie systemem (tak, sklepy mają połączone ze sobą systemy informatyczne), regularne domawianie towaru i jego inwentaryzacja, szkolenie pracowników (które są bardzo częste z powodu rotacji), obsługa reklamacji i tak dalej xD xD Zdarza się, że sklep już zamknięty, a kierownik robi nadgodziny. Nie wiem skąd
  • Odpowiedz
@WyslijNaPwUlubionegoMema cierpliwości, znajdzie ;) Jak zrezygnowałem z pracy jako programista w mniejszym mieście żeby się przenieść do większego, to też szukałem parę miesięcy zanim któraś firma mnie wzięła. Jedna nawet powiedziała, że przeszedłem rekrutację pomyślnie ale nie mają aktualnie żadnego projektu związanego z C# więc mnie nie wezmą (lol). Ale trochę cierpliwości i dobra firma się znajdzie ;) Trzeba tylko chodzić na rozmowy gdzie się da i chwytać okazje które podsuwają
  • Odpowiedz
Nie wiem skąd u Ciebie tyle nienawiści i niechęci do drugiego człowieka.

@mateoaka: Nie do czlowieka tylko niecheci do kreowania gownianych stanowisk w ofertach jakbys byl conajmniej CEO regionu a w praktyce jestes robolem ktory ma łypac okiem od czasu do czasu na innych. Typu expert, specjalista junior menadzer lider grupy etc itp ...modelka na instagramie i menadzer wazywniaka..
  • Odpowiedz