Wpis z mikrobloga

@Wojt_ASR_: znaczy tak serio to kto ma zmieniać stany jak nie odnoszący sukcesy czarni obywatele. Czy to dobrze? Nie wiem. Czy bym chciał oglądać nba? Tak. Ale ktoś im g---o tam musi w kraju posprzątać.
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 12
@iAmTS: @Wojt_ASR_ : Nie zrównoważony psychicznie typ ma być liderem grupy zmieniającej Amerykę xD Typ, który mówi, że tylko 20 najlepiej zarabiających zawodników w NBA, czyli Curry, CP3, Westbrook, Wall, Durant, Harden, LeBron, Lowry, Griffin, Harris, Butler, Kawhi, Klay, Kemba, Hayward, Conley, Irving, Middleton, PG13, Millsap - ten ostatni dostaje rocznie $30 350 000 - dostają odpowiednie pieniądze. Biedni ci multimilionerzy z kontraktami 40mln/4 lata :(
  • Odpowiedz
  • 10
@iAmTS: Mówisz o grupie społecznej sportowców, którzy są bandą psychopatycznych głupków i 5 lat po zakończeniu kariery większość z nich są bankrutami? USA to chore państwo, chyba jedyny kraj trzeciego świata wśród krajów pierwszego świata, ale powiem trochę prowokacyjnie - Boże chroń Amerykę przed "sprzątaniem" i rewolucją tych niesamowicie wykwalifikowanych do tego ludzi.
  • Odpowiedz
@Trae: no najchętniej jakby zajęli się sprawą czarni absolwenci Harvardu. Ale nikt ich nie słucha, no to zostali inni przedstawiciele kultury/grupy. Maja posłuch, znają część tych problemów z pierwszej ręki z młodości, przecież ja im k---a tego nie naprawię ani żaden biały wykopek.
  • Odpowiedz
  • 3
@iAmTS: No to pozostaje jedynie opcja sprzątania sportowców na czele z Irvingiem. Kyrie eleison ;)
  • Odpowiedz
@Trae: @iAmTS: zresztą afaik, to właściciele klubów nie zarabiają za dużo, a co do tego, co kyrie mówi, to nikt nie ogląda nba dla kenta bazemoore'a i treya burke'a.

Plus 10-15 mln za sezon to nie są godne pieniądze? Wszczynanie buntu odniesie skutek odwrotny od zamierzonego- pieniedzy w nba bedzie mniej, zarowno dla tych najlepszych, jak i srednich, a malo kto sie zgodzi na takie obniżki dla najlepszych
  • Odpowiedz
@Trae: @Wojt_ASR_: też k---a ja chyba niedokładnie powiedziałem od początku, ze nie chodzi mi o jego głupie p---------e ze w nba jest problem rasizmu itd bo nierówne płace. Tak odniosłem wrażenie z innych tweetów, ze oni gadali o tym co mogą społecznie robić a nie ze ktoś ich w nba dyskryminuje.

Ale jak tylko gadali o tym ze biały pan im w NBA nie płaci to k---a zupełnie
  • Odpowiedz
  • 5
@iAmTS: Tam jest jakieś kompletne pomieszanie z poplątaniem wszystkich możliwych wątków związanych z sytuacją społeczną, finansami zawodników i planami wznowienia sezonu w Orlando, tak że chyba nikt nie wie, o co do końca chodzi xd A to że ja tak ostro wyśmiewam takie działania sportowców to inna sprawa, bo ja lubię przypominać, że są po prostu głupi.
  • Odpowiedz
  • 3
@iAmTS: No i wiadomo, że Donovan w tym uczestniczy tylko dlatego, że nie chce już grać z Gobertem i chce opóźnić wznowienie rozgrywek, żeby Jazz mogli Francuza wtrejdować ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@Wojt_ASR_: i następny: https://twitter.com/wojespn/status/1271543611201593344?s=19 . W takim układzie powinni chyba zlikwidować kompletnie sport, kinematografię, turystykę i każdą inną branżę dającą rozrywkę bo odwracają one uwagę od problemu prześladowania murzynów. Przestańmy się łudzić, że ten sezon wystartuje, niech zaczną przygotowywać się do następnego, albo niech w ogóle zrezygnują z gry w kosza skoro tak ich boli wszechobecny rasim.
  • Odpowiedz