Aktywne Wpisy

RenkaRenkeMyje +2324
Ja tylko chciałem przypomnieć, że ten typ zabił całą rodzine jadąc 300km/h i nie poniósł żadnej odpowiedzialności.
Niech ta morda nigdy nie zniknie z internetu
#wypadek #polskiedrogi #bekazpisu
Niech ta morda nigdy nie zniknie z internetu
#wypadek #polskiedrogi #bekazpisu

Grzesznik01 +935
Wczoraj mój tato trafił do szpitala po zawale. Cztery dni są decydujące. Na razie jest podtrzymywanie przy zyciu. Proszę wierzących mirkow o modlitwę ale napewno każdego o trzymanie kciuków za ozdrowienie i za lekarzy. (╥﹏╥)
Nie żebrami o plusy chce się po prostu wygadac
Nie żebrami o plusy chce się po prostu wygadac

@Nale: przecież jedną z głównych przyczyn przedmiotowego traktowania kobiet jest szczucie gołymi dupami i cycem, gdzie się tylko da. Wrzuca swój tyłek do internetu i dokłada swoją cegiełkę do tego.
Błyskotliwość podpowiada mi również żebyś zapoznał się z kilkoma terminami którymi się posługujesz, na początek polecam "seksizm" ;)
@Domiman: myślę że delikatnie spłyciłeś temat
Bycie własnością ojca, a potem męża to nie jest dowód na szacunek, ale próba ubezwłasnowolnienia.
Nie chce być wartością jako kobieta.
Chce być doceniana jako CZŁOWIEK.
I nie mówię że tamte czasy były zajebiste. Tylko że nie można ich przedstawiać wybiórczo
Niemniej takich, które chcą być oceniane za to, jakimi są ludźmi a nie robi przez pryzmat chromosomów płciowych jest ogrom.
Przedstawiłeś bycie traktowana przedmiotowo jako coś fajnego.
Nie wiem jak Ty, ale ja chciałabym moc zdecydowac o sobie, uczyć się, mieć swoją kase.
Te kobiety były często sprowadzane do roli ładnego mebla, który ma prowadzić dom i ridzuc dzieci. A Ty uważasz,
Nie miej złudzeń, kobiety dalej chcą być traktowane jak małe dzieci, tylko
Ale powtórzę: Każda kobieta to osobny człowiek. Nie generalizuj.
A to, czy czereśni odpowiadało, nie zmienia to faktu, że było to traktowanie przedmiotowe.
I Twoje żale do kobiet tego nie zmienia