Aktywne Wpisy

widmo82 +34
źródło: GyLWGUoWcAEqGuu
Pobierz
tesknilam_ +3
Z czego może wynikać to, że czasami wystarczy spojrzeć się na człowieka i widaćz że dana osoba ma niepełnosprawność intelektualną albo inne zaburzenia?Lub rozpoznać cechy charakteru?
Mam na myśli to, że czasami spojrzalam się na kogoś, czy na samo zdjęcie (nie mówię ze zawsze to było trafne) i bylo widac, że ta osoba jest sympatyczna, nawet jej nie znając itp.
Czy ma to jakies naukowe uzasadnienie?
#psychologia #pytanie
Mam na myśli to, że czasami spojrzalam się na kogoś, czy na samo zdjęcie (nie mówię ze zawsze to było trafne) i bylo widac, że ta osoba jest sympatyczna, nawet jej nie znając itp.
Czy ma to jakies naukowe uzasadnienie?
#psychologia #pytanie

źródło: comment_1591793985qePpvIqH2Z1o9kiTrmVWkw.jpg
Pobierzźródło: comment_15917944081N3ucMHL1tfMWRZc3I6DuK.jpg
PobierzBycie własnością ojca, a potem męża to nie jest dowód na szacunek, ale próba ubezwłasnowolnienia.
Nie chce być wartością jako kobieta.
Chce być doceniana jako CZŁOWIEK.
I nie mówię że tamte czasy były zajebiste. Tylko że nie można ich przedstawiać wybiórczo
Niemniej takich, które chcą być oceniane za to, jakimi są ludźmi a nie robi przez pryzmat chromosomów płciowych jest ogrom.
Przedstawiłeś bycie traktowana przedmiotowo jako coś fajnego.
Nie wiem jak Ty, ale ja chciałabym moc zdecydowac o sobie, uczyć się, mieć swoją kase.
Te kobiety były często sprowadzane do roli ładnego mebla, który ma prowadzić dom i ridzuc dzieci. A Ty
Nie miej złudzeń, kobiety dalej chcą być traktowane jak małe dzieci,
Ale powtórzę: Każda kobieta to osobny człowiek. Nie generalizuj.
A to, czy czereśni odpowiadało, nie zmienia to faktu, że było to traktowanie przedmiotowe.
I Twoje żale do kobiet tego nie zmienia