Wpis z mikrobloga

@crassman22 jeśli cos jest głupie i działa to nie jest głupie... Dopóki nie musisz wrócić do kodu po x lat i sam siebie nienawidzisz ;) Jeśli to jakiś g---o projekt który zginie za miesiąc to luz - ale jakbys mi PR z czymś takim wysłał, to byśmy mieli poważną rozmowę ;)
  • Odpowiedz
@taukuZielonka: zafiksowałem się na nim ponieważ strasznie irytuje mnie jego użycie w tej formie. IMO poprawna forma to "jeśli coś WYGLĄDA GŁUPIO, ale działa, to nie jest głupie". Jeśli coś jest głupie, ale działa... no to jest głupie ale działa ¯\_(ツ)_/¯

• Odpowiedz
Prawda jest taka że każdy będzie narzekał, każdy kto by napisał inaczej to by się znalazła osoba która bedzir na to narzekać i że do poprawki i tak się żyje w tym IT ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
zostawiajac juz dyskusje z "jesli cos jest glupie, ale dziala", to czy jest jakis w miare cywilizowany sposob na takie podmianki cssa w locie? bardziej chodzi mi o podmianki w kontekscie stylowania calego dokumentu, nie pojedynczego obiektu
  • Odpowiedz
@milo77: można podmieniać całe elementy style, albo podmieniać np. klasę na jakimś root elemencie, albo podmieniać wartości zmiennych cssowych. To wszystko zdaje się być całkiem cywilizowane
  • Odpowiedz
@milo77: akurat ten sposób jest chyba najmniej elegancki z tych które mi przyszły do głowy, bowiem musisz potem pisać wszystkie klasy poprzedzając je tymi zmienianymi klasami... no chyba że jakoś to ogarniesz preprocesorem, idealnie tak żeby te standardowe klasy nie wiedziały w ogóle o istnieniu tych zmienialnych
  • Odpowiedz
@milo77: jeśli to będzie zakopane gdzieś głęboko to tak, ale jeśli będzie do tego dedykowany service ThemeSwitcher czy też przekazywać je przez np. Context w React, no to chyba nie będzie tragedii
  • Odpowiedz