Wpis z mikrobloga

@kufeleklomza: Jest to conajmniej zastanawiające, policja ma środki i formacje stworzone do kontroli takich sytuacji. Zamieszki przy okazji aresztowania Tommiego Robinsona 2-3 lata temu doskonale to pokazują. Wygląda to tak jakby ktos celowo chciał pokazać nieudolność policji, zupełnie jak to ma miejsce w USA i tak jak to wyglądało na protestach przedsiębiorców w Warszawie. Jak dla mnie to jest jakaś skoordynowana akcja służb ale po co to jeszcze nie wiem.
P.....o - @kufeleklomza: Jest to conajmniej zastanawiające, policja ma środki i forma...
@kufeleklomza: No ta "Royal Police" to jest jedna z najbardziej brutalnych i rasistowskich policji na świecie. Jest wiele nieudokumentowanych przypadków jak wyciągają uczciwych i ciężko uczących się afroanglików z Oxfordów i innych Kembridżów aby nie mogli się kształcić i stawiać intelektualnego oporu białym superrasistom .
@kufeleklomza: Filmik troche uciety zeby bardziej pokazac „nieudolnosc” policji. Polecam zobaczyc kolejne 15 sekund.

https://twitter.com/mattuthompson/status/1269705281098915840?s=21

Na serio dziwia mnie osoby, ktore mysla ze policja w UK to straszne ciapy, ktore pozwalaja aby kazdy wszedl im na glowe. Z drugiej strony skad mozecie wiedziec jak to wyglada od srodka skoro cala wiedza na ten temat jest czerpana z filmikow jak ten powyzej. Rzeczywiscie nie nosimy broni palnej ale to nie jest tak
@delo86: kolego w tym filmiku co dales nic nie ma innego. Jakby ruszyli na nich to by znowu spierdzielali....

Sek w tym ze odgórnie pewnie poszedł przekaz żeby nie rozjuszać tej patologii bo oni tylko na to czekaja. Pare dni pokrzycza i bedzie spokoj.
@johnmorra: Co by sie dalej wydarzylo to nie wiemy jednak widac jak tlum uspokaja sie, zostaje zatrzymany przez „wlasnych” ludzi. Tak na filmiku definitywnie widac bylo ze policja ucieka od tlumu i jestem pewien ze dostali taki rozkaz. Teraz odpowiedzmy sobie na pytanie. Czy warto byloby palowac tlum kilku nadgorliwych protestujacych ktory sie uspokoil po 45 sekundach gdzie doslownie obok protestowaly tysiace ludzi i moglaby to byc iskra zaczynajaca zamieszki. W
W UK Policja nie może posiadać broni. I to jest dramat.

@MxS89: Słyszałem że w UK sa 2 rodzaje Policji. Ci jak na filmikach bez broni palnej że to są takie misie do pomocy pijanym wskazywania drogi i do przytulania w razie depresji.
A drugi rodzaj Policji wychodzi dopiero jak coś się dzieje albo jest prawie pewne że będzie się dziać i ci #!$%@?ą ile wlezie.
Słyszałem że w UK sa 2 rodzaje Policji. Ci jak na filmikach bez broni palnej że to są takie misie do pomocy pijanym wskazywania drogi i do przytulania w razie depresji. A drugi rodzaj Policji wychodzi dopiero jak coś się dzieje albo jest prawie pewne że będzie się dziać i ci #!$%@?ą ile wlezie.

@mpetrumnigrum: W sumie to tak jest. Mieszkałem w jednym mieście, gdzie ogólnie było dosyć spokojnie, ale jak