Aktywne Wpisy
Pogromca20 +1084
Siedzę sobie właśnie na SOR w Przemyślu. Zero ludzi. Czas oczekiwania 3 g. 5 min. ( ͡° ͜ʖ ͡°). Strach pomyśleć co by było gdyby ktoś był przede mną. Lekarz dostał info że jest pacjent ale stwierdził że pacjent musi poczekać ¯\(ツ)/¯
źródło: 1000019311
Pobierz
nowszyja +427
Facet przez dwie godziny był masakrowany przez 3 kundle, jego kończyny były w takim stanie, że lekarze próbując go ratować musieli je odciąć, niestety mężczyzna zmarł. Jesteście w stanie sobie wyobrazić skalę jego cierpienia? Dlaczego to się wydarzyło? Bo państwo skapitulowało przed psiarzami. W normalnym kraju kundle po pierwszym pogryzieniu byłyby odebrane, a psiarz dostał taką karę, żeby nauczył się rozumu. Tutaj była klasyka: kobieta pogryziona wcześniej przez te psy musiała bujać

Miałem obok resztkę paska LED i sprawdziłem czy taki sam problem jest bez cyny na polach lutowniczych. Zwarcia nie było.
Nałożyłem więc cynę i zwarcie jest. Co może być problemem? Mam lutownicę kolbową z chin. Niby ma termostat i ustawiłem 330 stopni, ale nie jestem przekonany, czy na pewno działa.
#elektronika
źródło: comment_15914733216BuOysseFgqhs4PWRrXEF6.jpg
Pobierzźródło: comment_15914733521PdB27TeIVJ38txx57YG03.jpg
Pobierz@lukaszw_: jeśli to problem, to mogę poprowadzić przewody inaczej.
Mi nie chodzi o zaświecenie diod. Obawiam się, że jest zwarcie w obwodzie, tylko nie mogę zrozumieć dlaczego powstaje (jeśli jest i dobrze rozumiem to, co miernik pokazuje).
Takie wskazanie miernika będzie jeśli połączysz masę z pinem dodatnim diody w kierunku przewodzenia, jednocześnie dioda powinna się zaświecić
Jak na obrazku poniżej, przykładam sondy do styków (w jednym rzędzie) w dowolnym miejscu na taśmie LED, którą lutowałem. Multimetr pokazuje mi na wyświetlaczu wartości ~600-~1800.
Przykładam sondy do styków w ten sam sposób, tylko na taśmie led, której nie lutowałem. Multimetr pokazuje mi na wyświetlaczu 1.
Tak ma być?
źródło: comment_1591481250JN7k2wDikfPYgeLtCTsXOM.jpg
Pobierz