W związku z tą wyjątkową datą redakcja przygotowała dla Was trochę czytania. Na pierwszy ogień leci takie oto zestawienie :). Zawsze pamiętajcie o tym berbeciu, który siedzi czasem głęboko stłamszony dorosłą codziennością!
„Dziś Dzień Dziecka. Zastanówcie się, jak brzmiałaby wasza odpowiedź, gdybyście z kolei wyżej podane odpowiedzi przekształcili w pytania o wasze doświadczenia z literaturą dla dzieci i młodzieży: „Jakiej książki jeszcze nie czytałem (a chciałbym!)?”, „Jaką czytałem dawno temu (a chciałbym ją przeczytać teraz)”? Może uświadomicie sobie (lub zaciągniecie) dożywotni dług, może rozbłysną wspomnienia, może eksplodują inspiracje, a może po prostu ostemplujecie któryś z tytułów literami „b.o.” („Bez ograniczeń" przyp. red.) i poniesiecie go, niczym samoaktualizujące się objawienie, tym, którzy potrzebują wsparcia w walce z Liczbą." #ksiazki #ksiazka #czytajzwykopem #dzieci #dziendziecka #nerdheim
Dzień wszystkich dzieci, niezależnie od wieku!
W związku z tą wyjątkową datą redakcja przygotowała dla Was trochę czytania. Na pierwszy ogień leci takie oto zestawienie :). Zawsze pamiętajcie o tym berbeciu, który siedzi czasem głęboko stłamszony dorosłą codziennością!
„Dziś Dzień Dziecka. Zastanówcie się, jak brzmiałaby wasza odpowiedź, gdybyście z kolei wyżej podane odpowiedzi przekształcili w pytania o wasze doświadczenia z literaturą dla dzieci i młodzieży: „Jakiej książki jeszcze nie czytałem (a chciałbym!)?”, „Jaką czytałem dawno temu (a chciałbym ją przeczytać teraz)”? Może uświadomicie sobie (lub zaciągniecie) dożywotni dług, może rozbłysną wspomnienia, może eksplodują inspiracje, a może po prostu ostemplujecie któryś z tytułów literami „b.o.” („Bez ograniczeń" przyp. red.) i poniesiecie go, niczym samoaktualizujące się objawienie, tym, którzy potrzebują wsparcia w walce z Liczbą."
#ksiazki #ksiazka #czytajzwykopem #dzieci #dziendziecka #nerdheim