enforcer
enforcer
2302
  • Najlepsze
  • Wszystkie komentarze
K.....y
K.....y
@DaeronTargaryen: tak samo jak oskarżanie wszystkich białych o rasizm
1336
D.....n
D.....n
@enforcer: Odpowiedzialność rasowa, powodzenia z takim podejściem.
172
szpongiel
@DaeronTargaryen: no niby się zgadzam ale natury ludzkiej nie oszukasz. Jeśli ze strony jakiejś grupy statystycznie istnieje większe ryzyko zagrożenia/przestępstwa to czy to ochroniarz w sklepie, czy policjant czy losowy przechodzeń będzie się w stosunku do przedstawiciela tej grupy zachowywał inaczej choćby podświadomie. Wiem, że to nie fair wobec tych, którzy są z takiej grupy, a nie mają nic na sumieniu ale nie jestem przekonany czy rozbijanie narracji jest w
64
Koloses
@DaeronTargaryen: całkowicie zakazać statystyki, bo jeszcze komuś będzie przykro ( ͡° ͜ʖ ͡°)
23
szpongiel
@Hurytig: Nie jestem pewien, czy ktoś robił badania na poparcie takiej tezy. W każdym razie problem polega na tym, że o takich rzeczach trzeba myśleć w kontekście społeczeństwa i podejście na zasadzie czarny = przestępca ani nie jest czymś, co służy jedności społecznej, ani też nie będzie akceptowane przez tych czarnych, którzy nie łamią prawa, pracują jak każdy inny Amerykanin, a ktoś próbuje dolepić im łatkę.

@DaeronTargaryen: jasne,
22
R.....0
R.....0
@szpongiel: Dokładnie napisałeś to co ja chciałem napisać. Nie da się nie być uprzedzonym jeżeli ze strony jakiejś grupy doświadczasz częściej niż innej negatywnych zachowań. Tak działa natura i naturalne mechanizmy obronne. Tak jak boimy się pitbuli czy bullterierów bardziej niż innych ras widząc je bez kagańca bo wiemy że statystycznie są agresywne bardziej niż inne rasy choć może się okazać że akurat ten jest łagodny.
16
D.....n
D.....n
@Hurytig: Nie jestem pewien, czy ktoś robił badania na poparcie takiej tezy. W każdym razie problem polega na tym, że o takich rzeczach trzeba myśleć w kontekście społeczeństwa i podejście na zasadzie czarny = przestępca ani nie jest czymś, co służy jedności społecznej, ani też nie będzie akceptowane przez tych czarnych, którzy nie łamią prawa, pracują jak każdy inny Amerykanin, a ktoś próbuje dolepić im łatkę.
8
Mietla05
Mietla05
Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
6
Hurytig
@DaeronTargaryen dzięki temu można unikać wielu przestępstw taktyka stosowana w fbi
5
D.....n
D.....n
@KapitanStuley: Tak samo.
4
paul772
paul772
to ochroniarz w sklepie, czy policjant czy losowy przechodzeń będzie się w stosunku do przedstawiciela tej grupy zachowywał inaczej choćby podświadomie.

@szpongiel: Tego właśnie afroamerykanie nie rozumieją xD Myślą ze tym co teraz robią sprawią ze sytuacja się poprawi. Nie rozumieją ze właśnie przez takie coś policjancji po prostu mają większe obawy co do czarnych i stąd czasami przez przypadek sprawią ze ktoś umrze.
4
PlonacaZyrafa
@szpongiel: Pewnie tak, dlatego trzeba rozbijać taką jednowymiarową narrację, nic więcej nie da się zrobić.

@DaeronTargaryen: Najwięcej mogą zrobić sami Afroamerykanie:
- kończąc szkołę vs olewanie szkoły / nauka jest rasistowska
- idąc do pracy vs praca jest dla frajerów, respekt na dzielni tylko z hustlingu w gangu
- potępiając antyspołeczne zachowania swoich ziomków vs gniew jest
4
s.....y
s.....y
@DaeronTargaryen: Ale my niggas i bracia siostry to co innego tak?
3
D.....n
D.....n
@system_hydroponiczny: Nie rozumiem.
3
R.....1
R.....1
@DaeronTargaryen: XD rozmowa z ruzowom
3
Bizancjum
@DaeronTargaryen: No jakie kroki podjął. Chyba tylko to, że założył bluzę. Nie znasz go ale i tak masz uprzedzenia.

Nawet teraz domniemywasz, że taka osoba musi mieć kryminalną przeszłość xD
3
PlonacaZyrafa
2
D.....n
D.....n
@szpongiel: Pewnie tak, dlatego trzeba rozbijać taką jednowymiarową narrację, nic więcej nie da się zrobić.
1
Milsz17
1