Aktywne Wpisy

dzony77 +466
Zawsze mam rozkmine czemu Voldemort tak c-----o ukrył horkruksy. Niby taki największy czarodziej, a zwykły debil. Wystarczy węża wysłać do Australii, a resztę horkruksów utopić w Oceanie i jakby nasz wybraniec je znalazł? Otóż c---a by znalazł xD Ale niee, lepiej 3 z 7 schować w szkole magii xDD No super plan Tom
#harrypotter
#harrypotter

PIAN--A_A--KTYWNA +408
źródło: temp_file5306875112373733505
Pobierz

Jak wygląda sytuacja z prawem do adwokata po zatrzymaniu? O ile bogate osoby, badz tez te, ktore maja kontakty z jakimis adwokatami, wiedza do kogo dzwonic.
Ale taki zwykly czlowiek, ktory w losowej sytuacji zostal zatrzymany i ma "prawo do adwokata". Skad ma wiedzieć jak z tego prawa skorzystac?
W drugim artykule jest ze dyzury maja byc stworzone.
Zadnych szczegółów nie znalazłem.
@BSn9jBwxuhBXN: wpisać sobie wcześniej w telefon numer jakiegoś adwokata i zażądać kontaktu z nim w razie zatrzymania.
Czy trzeba przykladowo najpierw umowic sie z adwokatem i placic mu "postojowe" i jak Cie za 5 lat zatrzymaja to wtedy dzwonic?
@BSn9jBwxuhBXN: znajdź jakiegoś młodego, który dopiero otworzył własna kancelarię. Rzadko, który odmówi.
Można i tak, tylko jeśli nie jesteś "zawodowym" przestępcą albo bogaczem, to moim zdaniem, strata kasy.
A chodzi mi o taka sytuacje, że Cie policja zatrzyma, zabierze na komisariat i Ty jedyne co robisz to dzwonisz do adwokata i czekasz. W zadne inne rozmowy, procedury się nie bawisz.
@BSn9jBwxuhBXN: jak nie przyjedzie, bo ma za daleko, to znajdzie substytuta, wśród miejscowych adwokatów.
@BSn9jBwxuhBXN: nie wiem, nie pracuję na komisariacie :-)