Aktywne Wpisy

mirko_anonim +27
✨️ Obserwuj #mirkoanonim
Nie rozumiem ludzi, którzy w młodym wieku 18-24 lata decydują się na dziecko. Z osób, które znam i które w tym wieku zdecydowały się na dziecko to:
- większość tych osób pochodzi z patologii
- wpadki
- mieszkają z rodzicami
Już pomijam to, że ci ludzie nie korzystają z życia. Ci ludzie pochodzą z rodzin, gdzie w większości rodzicie nigdzie ich nie zabierali, mieli po x dzieci i ledwo
Nie rozumiem ludzi, którzy w młodym wieku 18-24 lata decydują się na dziecko. Z osób, które znam i które w tym wieku zdecydowały się na dziecko to:
- większość tych osób pochodzi z patologii
- wpadki
- mieszkają z rodzicami
Już pomijam to, że ci ludzie nie korzystają z życia. Ci ludzie pochodzą z rodzin, gdzie w większości rodzicie nigdzie ich nie zabierali, mieli po x dzieci i ledwo

Byłem na rozmowie o pracę teraz i wszystko fajnie, praca na jedną zmianę przy rozkręcaniu pojazdów na złomowisku, dojazd całkiem blisko bo w 40 minut rowerem dojadę. Na duży plus że umowa o pracę a nie zlecenia jak wszędzie w januszeksach xd
Dostałem taką umowę o pracę do podpisania, ale wydaje mi się dziwnie skontruowana, przecież kar jest tyle że jak raz zachleję to jeszcze będę musiał dopłacać pracodawcy xd
Nie pozwolili
Dostałem taką umowę o pracę do podpisania, ale wydaje mi się dziwnie skontruowana, przecież kar jest tyle że jak raz zachleję to jeszcze będę musiał dopłacać pracodawcy xd
Nie pozwolili
źródło: IMG_4092
Pobierz

Szczerze pisząc wczorajsza premiera procesorów 10 generacji była rozczarowaniem oraz porażką.
Zaprezentowali po raz kolejny odgrzewane kotlety z 2015 roku 14nm +++++, które okazały się bardzo gorące, bez dobrego chłodzenia za min. 220zł+ sens ich zakupu mija się z celem.
Te same luki w procesorze. Pamiętacie o: spectre oraz meltdown?, zbliżone IPC.
Jednym słowem sprzedają prawie to samo, tylko w nowym opakowaniu oraz 400zł drożej.
Teraz to Intel okazał się idealnym grzejnikiem na zimę x-D
Zrozumiał bym, gdyby były podobnie wycenione porównując do poprzedniej generacji.
Przy okazji zamienili półki cenowe.
Nie tak dawno temu można było kupić w tej samej cenie topową i7 8700, a teraz przeciętną i5. To jest żart? Porównując i5 9600k (1020zł) vs i5 1060k (1450zł)
Cena wzrosła o kolejne 400zł + zakup drogiej płyty głównej za min. 750zł. + chłodzenie za 220zł.
Natomiast Amd Ryzen 5 3600 doczekał się obniżki cenowej (a nie podwyżki tak jak u intela, czyli można sprzedawać bardzo udane oraz popularne w ostatnim czasie procesory w jeszcze niższej cenie? Można.) z 899zł na 750-800zł, + płyta główna za 400zł + opcjonalne chłodzenie SilentiumPC Fera 3 za 105zł.
Różnica w wydajności pomiędzy ryzenem 3600 a i5 1060k? 13% FPS więcej w grach, oraz o 13% wolniejszy w programach.
Moim zdaniem nie warto dopłacać dla ~10fps kolejnego 1000zł, bo tyle wyniosła różnica w cenie pomiędzy nimi, czyli procesor + płyta główna + chłodzenie + pamięć ram od intela vs platforma od AMD.
Intel 2020: 10FPS WIĘCEJ W GRACH, REWOLUCJA! IDEALNY GRZEJNIK NA ZIMĘ KUPUJCIE W NOWEJ DROŻSZEJ CENIE! SOMSIAD BĘDZIE ZAZDROŚCIŁ. ( ͡€ ͜ʖ ͡€) ( ͡~ ͜ʖ ͡°)
Ze względu na obniżenie ceny z 899zł na 750zł, podczas regularnie pojawiających się promocji. Np. Ryzen 3600, zauważalnie zyskał na popularności w 2020 roku.
Statystyki mówią same za siebie: https://www.benchmark.pl/aktualnosci/dominacja-amd-9-na-10-sprzedanych-procesorow-w-kwietniu-to-modele.html
Dokładne porównanie Amd Ryzen 5 3600 vs Intel Core i5 1060k: https://www.purepc.pl/intel-core-i5-10600k-vs-amd-ryzen-5-3600-test-procesorow?page=0,52
@NPC2137: Jak najbardziej, jeśli zaoferuje zauważalnie większą wydajność od zen 2, to zmiana z np. ryzena 5 3600 będzie miała sens. Oraz zostanie korzystnie wyceniony. Obecnie trzeba poczekać na oficjalną premierę nowych konsoli, np.
@Sayong: Kupując tańszego AMD + dokładając do karty półka wyżej dostaniesz więcej FPS niż uber giga i9 ¯\_(ツ)_/¯