Aktywne Wpisy

tomek860827 +240
Akuzativ94 +47
Właśnie jedzie do mnie RTX 3080, I5 13400f z zajebista płyta główna i chłodzeniem Be Quiet! Pure Rock 2, 32GB RAMu, zakrzywiony, 32 calowy monitor 2K i cała reszta potrzebna do działania PC sprzętu, oczywiście wszystko w pedalskim/dziecinnym rytmie aRGB. Będzie grane ( ͡° ͜ʖ ͡°)
#pcmasterrace
#pcmasterrace

class Matrix:....def __init__(self, matrix_string):
........self.matrix = [[int(i) for i in row.split()] for row in matrix_string.split('\n')]
........print(self.matrix)
....def row(self, index):........print(self.matrix[index-1])
....def column(self, index):........print([row[index - 1] for row in self.matrix])
test = Matrix("1 2 3\n3 4 5\n5 7 8\n5 77 44")test.row(4)
test.column(3)
to miało zwracać albo printować wiersze lub kolumny ze stringa.
w sensie działa, ale nie wiem czy to do końca rozumiem.
czy to jest relatywnie trudne dla początkującego, czy jestem po prostu głupi?
To jest generalnie proste jak konstrukcja cepa ale python ma to do siebie, że musisz w głowie domyślać się widząc taki kod co czym jest.
def _init(self, przedcepie, śródcepie, cepwłaściwy, międzycepie, podcepie, nadcepie, zacepie):
reszte sobie dopisz sam podązając za tym tutorialem: cep - dokonstrakszyn
^
IndentationError: expected an indented block
[Finished in 0.1s]
Włąsnie to też mnie drażni. Jakieś wcięcia chuye-muje - będę chciał mieć nieporządek w kodzie to go będę miał! :P
@ponuryrolnik: dobry szambiarz z każdym gównem se poradzi ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Problem jest taki, że to trzeba na ludziach dodatkowo wymuszać zamiast po prsotu mieć w języku.
@ponuryrolnik: dziękuję. Python jest gównem ale gównem, za które mi płacą dlatego nie mogę tego mówić za głośno.
Komentarz usunięty przez moderatora