Wpis z mikrobloga

via Wykop Mobilny (Android)
  • 5
@hphp123: Do kogo jeszcze można porównać policjantów? Bo moim zdaniem rozproszenie demonstracji środkiem biologicznym na bazie kapsaicyny nijak ma się do obdzierania ludzi że skóry, mordowania, palenia czy zamykania w obozach gdzie umierali z głodu. Ale dla wykopka polski policjant to Ss-man, gestapowiec i zomowiec, chociaż działanie dzisiejszej policji przy ww to dziecinnie igraszki. Gdzie ja żyję...
  • Odpowiedz
  • 3
@Megawonsz_dziewienc: @KlawyMichau klap klap, jesteś Panem milicjantem? Tata cie zmusił do tej pracy? Ja rozróżniam dobrych od złych, ale za te akcje ostatnio cała formacja dostanie po dupie. Marne zaufanie spoleczne spadnie jeszcze bardziej. A dlatego że w tej formacji pracuje za dużo chamow i prostaków, a przez nich dostają normalni. A ty, oczywiście nigdy nie generlizowaleś, i nie wrzucałeś do jednego worka "polaczku". Tfuu, bo już mi się
  • Odpowiedz
  • 6
@KlawyMichau: bo to tylko kolejna sytuacja która pokazała zepsucie tej formacji. Tłumaczyli się zakazem zgromadzeń, więc upchnięto zgromadzonych ciaśniej, a potem, kiedy nikt już nie mógł zgromadzenia opuścić, rozgoniono ich gazem. Logiczne prawda? I chwilę później kiedy ludzie zbierali się na urodziny papieża, w jeszcze większe, nielegalne, zgromadzenia to ani jednego policjanta nie było.
  • Odpowiedz
@KlawyMichau ale wiesz że policja jest scentralizowana. Rozkazy dostają od górnie. Więc tak naprawdę wszyscy którzy nie protestują w policji dają ciche przyzwolenie i poparcie
  • Odpowiedz
to zupełnie jak z SS, wszyscy ich krytykują, a tylko byli w pracy. Część to byli przecież mili ludzie którzy potem nawet dostawali odznaczenia od aliantów. ¯\(ツ)/¯

@hphp123: Ty kurna serio SS przywołujesz do obecnej Policji? Jesteś Ty kurna normalny?
  • Odpowiedz
  • 4
@kasztanowcowiaczek: Rozwiniesz wbrew prawu? Bo szarżujący na policję tłum to jak najbardziej zgodne z prawem użycie gazu. Manifestacja też była całkowicie bezprawna. Więc wbrew prawu działali tylko protestujący. Czego innego mieli się spodziewać?
  • Odpowiedz
@DeXteR25: tak tak, manifestacja całkowicie bezprawna, tylko jakiś tam sąd uznał ją za legalną. W ogóle podoba mi się twoje podejście:
JA P------E ALE WY LUDZIE PRZEJASKRAWIACIE!!!
I w odwrocie ty - bagatelizujesz - bo to tylko kapsaicynka xD To naturalne, BEZ PRZESADY.
W----------e senatora do radiowozu też pewnie było uzasadnione, prawda? J---ć immunitet.
Szarżujący na policję tłum? XD Może kilka osób ;D W ogóle gazu powinno się chyba użyć,
  • Odpowiedz