Aktywne Wpisy

PodniebnyMurzyn +384
Chyba od czasu wyborów nie widziałem takiego zjednoczenia wykopków w j-----u rządu co teraz. No i dobrze, może niektórym się oczy otworzą, że nie ma rządów idealnych, a Tusk to żaden mesjasz, jak niektórzy tu jeszcze rok temu pisali xDD (powinni mieć odebrane prawa wyborcze tak btw)
Rządy są dzielą się tylko na bardziej i mniej jebiące obywateli na kasę
#kpo
Rządy są dzielą się tylko na bardziej i mniej jebiące obywateli na kasę
#kpo

Fekalny_okuratnik +190
Prywaciarze to najbardziej uprzywilejowana kasta społeczna w tym kraju. Wszystko można podsumować jednym zdaniem: Koszta uspołecznione - zyski sprywatyzowane. Możliwość pozyskiwania ogromnych dotacji, wliczanie sobie wydatków prywatnych na fakturę, ogromna łatwość w obchodzeniu prawa i robienia wałów, pomnażanie swojego kapitału kosztem zwykłych ludzi.
Przedsiębiorca w tym kraju to nie żadna sól tej ziemi tylko zwykły pasożyt żerujący na cudzej pracy. To twój najbliższy wróg i kat, bo codziennie oddajesz mu bezpowrotnie 8h
Przedsiębiorca w tym kraju to nie żadna sól tej ziemi tylko zwykły pasożyt żerujący na cudzej pracy. To twój najbliższy wróg i kat, bo codziennie oddajesz mu bezpowrotnie 8h

J---ć Platformę Obywatelską i Borysa Budkę.
Teraz, w momencie kiedy potrzeba silnego prezydenta, aby nie tylko powstrzymał postępującą destrukcję kraju, ale także odbudował zaufanie
Ewentualnie większość elektoratu po prostu stąd wyjedzie ¯\_(ツ)_/¯
@mirage50: Mnie w-----a cały czas. (Co nie ma nic wspólnego z moją oceną jego jako polityka). Tym niemniej, powtarzam sobie, że jeśli kobieta tej klasy i umysłu co Appelbaum go wybrała i wytrzymuje z nim, facet musi mieć ukryte zalety.
@Kriegs: do powiatowych Polaków tym bardziej nie trafi Trzaskowski spuszczający się nad swoją znajomością francuskiego, studiami w Natolinie, który dodatkowo jest mocno antyklerykalny. I mówiący, że CPK jest niepotrzebny, bo powstaje lotnisko w Berlinie (wiem, kontekst był nieco inny, ale można z tego zrobić dobry viral).
@Kriegs: w słynnym poście na fejsbuku opublikowanym przy okazji 10. rocznicy śmierci Bronisława Geremka.
@mirage50: Mnie w-----a cały czas. (Co nie ma nic wspólnego z moją oceną jego jako polityka). Tym niemniej, powtarzam sobie, że jeśli kobieta tej klasy i umysłu co Appelbaum go wybrała i wytrzymuje z nim, facet musi mieć ukryte zalety.
@Andreth:
PO pod koniec swoich rządów było totalnie odcięte od tego co się dzieje w kraju, jakie są oczekiwania ludzi i czego oczekują wyborcy.
Żyli w jakimś swoim wyimaginowanym światku, gdzie ich wyborcy wręcz krzyczeli im nad uchem przez megafon, a ci w ogóle tego nie słuchali.
Co prawda w wyborach coś tam udało im się ugrać na antyPiSie, ale coraz gorzej tam się działo, a ta partia była coraz bardziej ślepa.
PO