Wpis z mikrobloga

#anonimowemirkowyznania
Outsourcowane kadry dla dużego warszawskiego #korpo właśnie mielą wypowiedzenia na koniec miesiąca. 30% wszystkich pracowników leci, każdego szczebla, z góry na dół. Kryzys to się dopiero zaczyna moi mili Państwo.

#pracbaza #kryzys #gospodarka

Kliknij tutaj, aby odpowiedzieć w tym wątku anonimowo
Kliknij tutaj, aby wysłać OPowi anonimową wiadomość prywatną
ID: #5ebe915ef5c87a77924b4bb2
Post dodany za pomocą skryptu AnonimoweMirkoWyznania ( https://mirkowyznania.eu ) Zaakceptował: Precypitat
Wesprzyj projekt
  • 8
@Rupertciak: Poradzić to sobie poradzi ale to nie znaczy, że nie odczuje tego kryzysu. Jednej osoby wydatek to przychód innej. Pamiętaj o tym!

Gospodarka to połączone naczynie. Jeżeli masz klientów, którzy sobie dobrze radzą to nie znaczy, że klienci Twoich klientów również mają eldorado. To jak domino z opóźnionym zapłonem. Tylko nikły wycinek gospodarki zyskuje na tej sytuacji. A to zdecydowanie za mało by zbilansować niedobór obrotu gotówki w gospodarce.
Polecam
@JHSik:
Jestem z wykształcenia finansistą i mam tytuł ACCA, niedługo FCCA. Nie musisz mi robić wykładów z obiegu pieniądza w gospodarce.
Mój wpis był o tym, że osoby o niskich kwalifikacjach i osoby, które się nie rozwijały w czasach prosperity, w okresie kryzysu mogą mieć problem z nową pracą przy zwolnieniu. Osoby o wysokich kwalifikacjach, albo pracę utrzymają, albo przy zwolnieniu nie będą miały problemu z otrzymaniem nowej.