Wpis z mikrobloga

Tak na codzień? Nie. Jeśli poszczę dłuższy czas, to czasem łyknę multiwitaminę. Jeśli jestem chory, to łyknę jakieś 50k IU witaminy D naraz. Poza tym nie.

@anonymous_derp:

dlaczego jak jesteś chory łykasz
  • Odpowiedz
@anonymous_derp:
czy ghe z racji tego, że jest rafinowany tłuszczem, nie jest zbyt zdrowe?
z wątróbką się zgadzam. Co jeszcze byś uznał za zwierzęcy superfood? Mi przychodzi do głowy Łosoś, ostrygi, krewetki antarktyczne, jajka, tran.
  • Odpowiedz
czy ghe z racji tego, że jest rafinowany tłuszczem, nie jest zbyt zdrowe?

Moim zdaniem o ile nie masz jakiegoś dobrego powodu dodawać tłuszczu, to nie dodawaj. Rafinowany tłuszcz jest tyle lepszy od cukru, że zawiera kilka witamin w dodatku do kalorii. Jeśli nie masz powodu być zawsze w głębokiej ketozie, to niewidzę sensu.

z wątróbką się zgadzam. Co jeszcze byś uznał za zwierzęcy superfood? Mi przychodzi do głowy Łosoś, ostrygi, krewetki antarktyczne, jajka, tran.

Z
  • Odpowiedz
@anonymous_derp: czy wywoływanie ketozy nie jest również podyktowane chęcią zwiększenia koncentracji i wydajności umysłowej ? Wysoka ilość białka wybija z ketozy, wiec jedyny sposób na podbicie tłuszczu w dziennym bilansie to czysty tłuszcz.
Rozumiem, że preferujesz dietę wysokobiałkową, średnio tłuszczową, nisko węglowodanową niż wysokotłuszczową, średnio-białkową, nisko węglowodanową?
  • Odpowiedz
czy wywoływanie ketozy nie jest również podyktowane chęcią zwiększenia koncentracji i wydajności umysłowej ? Wysoka ilość białka wybija z ketozy, wiec jedyny sposób na podbicie tłuszczu w dziennym bilansie to czysty tłuszcz.

Rozumiem, że preferujesz dietę wysokobiałkową, średnio tłuszczową, nisko węglowodanową niż wysokotłuszczową, średnio-białkową, nisko węglowodanową?

@Wezownik: Tak. Nie zauważam jakiejś istotnej różnicy w zdolnościach umysłowych na nich.
  • Odpowiedz