Wpis z mikrobloga

@Cthulu23: nawet na twoim przykladzie matka nie zostawiła dzieci. Przez chwilę 14latek czyli już spory nastolatek miał się zająć niewiele młodszym (13 i 11) rodzeństwem gdy matka przewijała mniejsze dziecko.

Nikt nie jest w stanie patrzeć na dziecko ani tym bardziej na kilkoro jednocześnie przez całą dobę. Czasem trzeba pójść do toalety (nie, 14letniego dziecka nie zabiera się tam ze sobą), czasem trzeba sięgnąć do torby po wodę itp.

A takie
@Pierorzek: Ale nie mówię, że dzieci trzeba trzymać na smyczy, mój komentarz był kąśliwą hiperbolą sytuacji i wyolbrzymieniem tej patologicznej części rodziców, która za nic ma zdrowy rozsądek. Będąc na plaży często widzę bachory biegające bez najmniejszej kontroli, w czasie kiedy rodzice smażą dupę (dowód anegdotyczny). Na nieszczęście są przypadki gdzie kończy się to tragicznie, do czego odnosił się mój poprzedni komentarz.

https://www.google.pl/amp/s/kobieta.onet.pl/dziecko/utoniecia-nad-morzem-trzylatek-topil-sie-w-baltyku/me2ybxw.amp
@Cthulu23: Nie wiem po co wyjaśniam skoro i tak nie zrozumiesz. ( ͡° ʖ̯ ͡°) No ale spróbujmy.
Twój pierwszy błąd polega na stawianiu tezy nie znając kompletnie sytuacji jaka towarzyszyła temu zdjęciu. Kolejnym błędem jest wypowiadanie się na tematy o których nie masz pojęcia tj. temat dzieci.
Nie masz pojęcia czy dzieciak jest metr od rodziców czy na drugim końcu plaży. Nie wiesz czy było to
@Cthulu23: chery picking
tysiące, setki tysięcy dzieci są dziennie zaopiekowane przez rodziców
a ty wyciągasz jakiś przypadek
poza tym, jako osoba bezdzietna (na 100%) nie masz najmniejszego pojęcia jak wygląda opieka na dzieckiem i jakie sytuacje mogą się wydarzyć mimo NAJLEPSZEJ opieki
i moga cię plusować debile z wypoku, #!$%@? na to mam
ale jak kiedyś dorobisz się dzieci, to sam będziesz się wstydził takich wypowiedzi
pozdro
@TwojStaryToKorniszon: Cieszę się że zbudowałeś już mój profil psychologiczny i kartotekę na podstawie głupiego komentarza na portalu ze śmiesznymi obrazkami ( ͡° ͜ʖ ͡°) Słyszałem że potrzebują takich bystrzaków w CSI, może wyślij cv ( ͡° ͜ʖ ͡°) Najbardziej mi się podoba zdanie „setki tysięcy dzieci są dziennie zaopiekowane przez rodziców”, tak jakbym gdzieś napisał, że nikt się dziećmi nie umie zaopiekować i