Wpis z mikrobloga

Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
  • 17
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Przez całe miesiące wybory w maju były konieczne, bo prawo, Konstytucja, bo Polacy chcą itd. No po prostu nie da się ich nie zrobić, głupia opozycja by chciała łamać prawo, a dobry PiS nawet jak by nie chciał, to musi.

@jamtojest: No przecież nie na darmo musieli sobie kupić wyborców, są pieniądze są głosy
  • Odpowiedz
ja nie potrafię traktować poważnie osoby co sobie butów sama nie potrafi wybrać

@mojnicknawykopie: Ty tak poważnie? Szukanie opinii o interesującym nas towarze to nie jest nieumiejętność dokonania wyboru, wręcz przeciwnie to bycie świadomym konsumentem.

Pomijam, że Twój wpis jest zupełnie bez sensu i nie à propos ( _)
  • Odpowiedz
Nie tylko historycy będą mieli fascynujący materiał do badań. Jak dla mnie, to mamy także ewolucyjnie wykształcony nowy gatunek człowieka. Niemożliwe, żeby to nadal był homo sapiens sapiens.

@MandarynWspanialy: to fragment wpisu opa. jak myślisz jakie ma on wykształcenie i doświadczenie do stawiania takich tez? aha i mój wpis jest BARDZO apropo
  • Odpowiedz
to fragment wpisu opa

@mojnicknawykopie: wiem. Zasatanwim się co ma wykształcenie i doświadczenie jeśli ktoś mądrze pisze i dlaczego uważasz, że szukanie opinii o towarze to nieumiejętność dokonania wyboru?

A tak na marginesie to argumentacja ad personam jest wyznacznikiem ludzi płytkich, zawistnych, pozbawionych argumentów i ograniczonych umysłowo.
  • Odpowiedz
nieumiejętność dokonania wyboru?

@MandarynWspanialy: cóż, jeżeli w tak błahych sprawach niema się własnego zdania jak można próbować przekonywać do takiego postępowania innych?
czyż człowiek wątpiący w siebie nie jest sumą odpowiedzi jakich mu udzielimy? a jakich że odpowiedzi on tu się spodziewał?
  • Odpowiedz
Jak dla mnie, to mamy także ewolucyjnie wykształcony nowy gatunek człowieka. Niemożliwe, żeby to nadal był homo sapiens sapiens.

@jamtojest: Nie jesteś pierwszy z tą konstatacją - Homo sovieticus

- człowiek podporządkowany kolektywowi (organizacji partyjnej),
- dla jego postawy charakterystyczna jest ucieczka od wolności
  • Odpowiedz