Aktywne Wpisy

mirko_anonim +8
✨️ Obserwuj #mirkoanonim
#finanse #oszczedzanie #emerytura
Zupełnie poważnie zastanawia mnie jak niektórzy podchodzą do finansów i życia z tym związanego. Mam parę znajomych, we dwoje zarabiają okolice 20k miesięcznie, pracują zdalnie, są przed trzydziestką. Mieszkają w mieszkaniu 37 metrów, nie spłacają hipoteki, dzieci nie planują, na wakacje jeżdżą tylko na 2-3 dni bo „to szkoda pieniędzy”. Nigdzie nie wychodzą, nic nie kupują. Wszystko co im zostaje
#finanse #oszczedzanie #emerytura
Zupełnie poważnie zastanawia mnie jak niektórzy podchodzą do finansów i życia z tym związanego. Mam parę znajomych, we dwoje zarabiają okolice 20k miesięcznie, pracują zdalnie, są przed trzydziestką. Mieszkają w mieszkaniu 37 metrów, nie spłacają hipoteki, dzieci nie planują, na wakacje jeżdżą tylko na 2-3 dni bo „to szkoda pieniędzy”. Nigdzie nie wychodzą, nic nie kupują. Wszystko co im zostaje
sruba_m3 +70
Ech, dobrze wam radzę. Nie róbcie sobie gówniaka. Największy błąd w moim życiu. Jakby podsumować pięcioletni czas jaki spędził na tej planecie to najbardziej uderza dysproporcja chwil dobrych do chwili złych (oczywiście z mojej perspektywy, a nie jego), gdzie dobrych to jest jakieś 5 min dziennie, reszta to złe. Przy czym te dobre to jakieś g---o typu rozśmieszy cię, albo po prostu zrobi coś jak należy, czyli w ogólnym rozrachunku c---a warte

#heheszki #oswiadczeniezdupy
źródło: comment_1588681392bToVTyO10Bp5toI9hCiL1I.jpg
Pobierz-dzien dobry tu X z banku abc, czy z Panem Y?
-przepraszam, nie będę podawał jakichkolwiek danych przez telefon bo nie mam pewności czy to dzwoni bank czy to zwykle wyłudzenie danych.
- aha, dziękuję za rozmowę pozdrawiam :)
kiedyś było w opór telefonów w stylu „mamy dla pana zaproszenie na pokaz wkładania c---a do d--y, można wygrać dwustronne d---o do wzajemnego ruchania się w d--y z twoim starym” albo „jesteśmy z fundacji podaruj dzieciom stolec, prosimy aby wysłał nam pan trochę swoich pieniędzy dla biednych dzieci bo są biedne i są dziećmi”
zawsze matka odbierała, standardowo odpowiadała „dziękujemy, nie jesteśmy
To się nazywa predictive dialer:
https://en.wikipedia.org/wiki/Predictive_dialer
system szacuje ile średnio trwa rozmowa i automatycznie wykonuje następne połączenie (mimo, że wszyscy agenci są zajęci) bo statystycznie, zanim sie dodzwoni do danej osoby to agent już będzie wolny. Niestety czasem nie wychodzi :) Wszystko zależy od ustawień systemu. Można podkręcić, żeby dzwonił wcześniej -> rośnie prawdopodobieństwo takich połączeń. Z drugiej strony agenci nie muszą czekać na połączenie ->
Jolly Roger Telephone
Gość się poirytował i zrobił robota do gadania z telemarketerami... przydałaby się aplikacja na
TELEFON1:
JA: Halo?
TELEFON1: Proszę czekać na połączenie z